Vinter

(null)
Man somnar tidigt och vaknar tidigt. Ännu tidigare när sommartid går till vintertid. Riktigt mysigt att snöra på sig skorna, dra på reflexvästen och gå ut i den våta och mörka ottan. En och en halv timme senare med stundom kyliga regn var man pånyttfödd och de uppstekta pannkakornadränkta i sylt och grädde smakade extra gott.
Kortare regnpromenad blev det igår också med Lilltjejens nya kompis. Denna morgon åker hon med Johan och bonus till Schweiz så inget bus eller godis i Stockholm med kusinerna för henne i år. 

Denna helg och fler dagar därtill firas Diwali i den indiska kulturen, "Festival of light". Winterfell föreslog litet firande på jobbet vilket de andra var på så innan vi tog helg dukade de fram typiska indiska sötsaker - och de är verkligen supersöta! 
(null)
(null)
Några hade med sig traditionella kläder hemifrån och de är så himla fina och de festliga saris är än så mycket mer färgglada, vackra och också komplicerade att ta på. Inte riktigt något man tänker på att ta med i en packning för nytt liv eller ta på tidig morgon för arbetsdag. När jag var i Mumbai och såg dessa vackra i butikerna lyckades jag låta bli att köpa en av det simpla faktum: När ska jag bära den? Och det rätt fundamentala, att inte behärska påsvepningstekniken.
Plöjt säsongens Idol, så oinspirerad är jag av det som erbjuds hos Netflix och HBO. Har inte sett det sedan det var nytt, femton år sedan? Jisses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0