Fortsatt

(null)
Finalen i Schlagerfestivalen med flyttkartonger i förgrunden. Undrar hur många gånger jag flyttat nu egentligen? Det här blir femte gången sedan jag kom ned till västkusten. Hur många det blev under studietiden räknas kanske inte men få se nu... Mariehem, Tomtebo, centrum, Ålidhöjd, Nydala och Himlastigen. Fick jag med alla? 
Är ju mindre än en månad kvar nu tills vi flyttar och med nästan en vecka som faller bort i Sälen måste jag packa när tillfälle ges. Förråden är ännu orörda. Gick in i skrubben och gick ut igen.

Tog en efterlängtad och välbehövlig lunchrunda igår och fick ont i knäna, båda två! Så går det när man slarvat och inte lubbat på två veckor. Under Lilltjejens gymnastik idag tog jag en ny sväng i riktigt uschligt väder men kom inte ens en kilometer förrän knäna blev riktigt arga på mig och jag tvingades promenera istället. Jäkla skit. Ändå känns det på något sätt futtigt när jag hade SR dokumentären "Fallet Sofie" i öronen. Tårarna var inte långt borta och trycket över bröstet tungt och hårt. Ljudupptagningarna av polisförhören som också efteråt fick kritik, berörde mig så fruktansvärt illa. Är det konstigt man blivit den cyniska person jag är som slutat att förvånas över människors ondska och samhällets i många fall fullständiga inkompetens? Kan man inte bli annat än bitter på den värld som den ser ut idag? Man matas av exempel på rättssystemets haveri, sociala skyddsnät som stjälper istället för hjälper och deras pengar, våra skattebetalares pengar som giriga politiker finner alla möjliga sätt att dirigera om till sina egna bankkonton istället.
(null)
Vet inte om det var det eller min generella trötthet jag känt denna vecka, men till Lilltjejens match under eftermiddagen var jag helt frånkopplad. Att jag inte är någon fotbollsmorsa har vi redan konstaterat men här kände jag min distansering, som att jag betraktade det hela från en enkelsidig glasruta. Interagerade noll med de andra föräldrarna och tog endast hand om min Lilltjej. Andra föräldrar kallade henne vid namn och berömde henne medan jag inte ens har en aning om vad deras ungar heter. Föräldraföreningarna rasar när jag säger att jag inte vill veta det heller. Kanske är det min förbannade skyldighet att stötta och engagera mig i laget med allt som ingår däri i form av omhändertagande av alla ungar och inte bara min egen, chit-chat med deras föräldrar över en pappmugg med kaffe som jag inte dricker men för syns skull och självklar försäljare vid fikabordet. Nej, inte denna dag i varje fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0