Vackra Skåne!

(null)
Borde ha stått "Skåne vibes" på hennes klänning istället. När vi kryssat fram och tillbaka genom landskapet kan man bara beundra de vackra böljande fälten som sträcker ut sig åt alla riktningar. Waze fick leda oss och tog oss på alternativa småvägar som bjöd på så mycket mer än en motorväg någonsin gör.
(null)
Ett spontanstopp är så mycket enklare på dessa småvägar och renderade synen av vad jag senare förstått är en sällsynt(?) stork. Kort därefter förtäljer ett inslag i radio P1 ett nysläpp på ett antal uppfödda ungfåglar till det fåtalet nu häckande par i landet.
(null)
Efter utcheckning drog vi alltså österut till Kivik där vår medhavda fika intogs tillsammans med väldigt närgångna fåglar. Underbar svanfamilj med två ungar där pappan väste varnande åt de konkurrerande änderna men aldrig åt oss. Har ju hört att de kan vara rätt aggressiva vid försvar men vi utgjorde visst inget hot - som tur var. Väldigt roligt dock med änderna hoppande över benen där de modiga även ställde sig på våra fötter. Ännu ett lyckat spontanstopp när vi nu hade tid innan musteriets öppnande.
(null)
En guidad rundtur med provsmakning innan hemfärd via småvägar och mat i Kristianstad. Så har man varit där också.
Ett annat mysigt spontanstopp var Mörrum. Att på vägen från Karlskrona bara se en skylt "Laxens hus" och fiskesymbol, avvika från tänkt väg och svänga av. Mörrumsån är visst ett känt laxfiskeställe så när vi ändå hade grejerna med oss kunde vi testa på en stund. Otroligt vackert och en plats jag gärna besöker igen med både drag- och flugspö!
(null)

Så ja, vi drog de cirkus tjugo milen till Karlskrona för att testa Boda Borg! Då vi bara var två begränsades antalet möjliga rum en hel del plus att Lilltjejen inte vågade de mörka och "skumma" utmaningarna. Två klarade vi dock att fullfölja i den nästan tomma anläggningen medan värmerekord slogs i landet på utsidan.
(null)

Det blev en lång dag med långturen och fisket plus tidig morgon då Lilltjejen beslöt att vilja testa Sommarlov igen. En timme tidigare var vi på plats, dvs två timmar innan start och fick banne mig perfekta platser. Den behövde Lilltjejen dock inte nyttja då hon fick ännu bättre - som Skuggkistevakt tillsammans med ett annnat barn!
Av ren slump blev hon tillfrågad när vi gick fram för att fota vid bussen och först vågade hon inte. Men som oftast när hon fått smälta en stund gick hon med på det och rädslan övergick till förväntan. roligt att hon fick uppleva detta och dessutom andra gången då hon ju förra året också fick vara med. Mera aktivt denna gång dock så blir att se på måndagsavsnittet när det släpps!
(null)

Pratade med pojkens mamma och insåg att vi inte hade en susning hur man spelar in från tv idag! VHS-tiden är ju passerad sedan en biljon år! Hon skrattade åt det faktum att hon dessutom arbetade med foto, film och media. Hur sjutton gör man idag? Spela in på sin digitalbox har jag hört talas om men hur sparar man till exempel till ett USB?

En annan fundering jag och Lilltjejen hade var kring de många fälten med höga gröna plantor.
(null)
Ronja gissade på majs men de klarar väl inte vårt klimat? Jag tänker på sockerrör men de ser väl egentligen inte ut sådär och funkar väl inte heller klimatmässigt? Får se om vi kan hitta svaret någonstans på något sätt.

Nu är vi i alla fall hemma, bilen tömd, andra tvättmaskinen tömd och den sköna sommarkvällen avnjuts på utsidan. Känns bra att vi dessa två dagar skonat våra, sedan Lommastranden välgrillade skinn.  
Några dagar hemma innan vi drar iväg igen!



Kommentarer
Postat av: Cecilia

Det är majs😊

2019-08-02 @ 08:19:58
Postat av: Linda till Maja

Så det ÄR majs!? Coolt!! Tack! 😄

2019-08-04 @ 22:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0