Fin dag

(null)
Gott att få komma till dukat bord efter torsdagspasset! Testade ett nytt spel också vilkets första intryck var rätt ok. Man kom in i det relativt snabbt och var inte allt för avancerat.
Jag ärvde ett gäng bärbuskar när jag köpte lägenheten och dom är nu länsade. Christer är tydligen uppvuxen med krusbärspaj så han fick gladeligen ta dom, liksom vinbären. Känns bra att de inte förgås.
Sista passet innan semestern i goa Majorna med grymt gäng, trots det fina vädret på utsidan. 
(null)

Naturligtvis mulnade det på lagom till vi var klara så blev en tur till Tajtlajn, fiskebutiken innan vi styrde kosan norrut och ut till Tjörn. Jag fick nämligen äntligen besöka det jag länge tänkt - Pilane, den något annorlunda skulpturutställningen. Bland klippor och fårhagar vandrade man runt till de olika objekten, avnjöt utsikt och funderade över konstnärers tankeverksamhet.
(null)
(null)

När vi ändå var inne på den bokstavligt talat kulturella stigen, åkte vi sedan till närliggande Skärhamn för ett besök på Akvarellmuseet. Från mitt första besök för många år sedan hade jag förväntat mig motiv av vackra landskap, så fick ett nytt perspektiv av årets utställning som i många fall var smått abstrakt och i en del fall synbart simpelt kladd. Typiskt konst konst alltså. Det är ju inte så stort så en stund senare stod vi under Skåpesundsbron för att inviga mitt flugfiskespö. Jag har ju länge varit nyfiken på flugfisket men alltid nöjt mig med vanligt haspel då det onekligen är enklast. När nu Christer lite förvånande visat sig tilltalad av denna form av fiske kunde jag lika väl också passa på att försöka lära mig. Kollade lite YouTube, hur svårt kan det vara?
Väldigt uppenbarligen då jag med värkande handled muttrande packade ihop en stund senare. Fram och tillbaka, swish, swosh, hej å hå och iväg! Och så droppar flugan ned knappa tre meter från mitt hårda arbete. Har ju vetat det hela tiden men man behöver ju en jäkla massa plats. Inte konstigt flugfiskarna kör vadarstövlar en halvkilometer ut i vattnet. Uppenbarligen inte för att komma ut till fisken, utan för att kunna slänga sin lina utan att fastna i den mycket vanligt förekommande vattennära vegetationen!
Jag tror jag kommer att ha träningsvärk imorgon och vet inte om jag är övertygad om flugfiskets förnöjelse över haspel. Att jag var hungrig kan måhända haft en påverkan på mitt betyg...
Mättade oss i Stenungsund där jag fick återuppleva många minnen från nuvarande Harrys, dåvarande Plankton. Stenungsbaden och Kookaburra där snett på andra sidan vattnet där jag avverkat många timmar som ordningsvakt. Stenungskolan var sig lik med sin gamla gymnastiksal och permanterade baracker där jag och mitt arbetslag arbetade. Många minnen, glada minnen, tuffa minnen. Mycket vemod. Det är ett mysigt samhälle och jag är glad att jag valde den av alla platser jag kunde då som nyexaminerad lärare. Bra dag, fin dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0