Söndagsknopprande

(null)
Trodde jag förlorat Plutten igår. När vi kom hem efter träning i Majorna märkte vi snabbt att hon saknades, hon märks som sagt då hon alltid vill vara där man är. Efter att ha gått igenom lägenheten från topp till tå kunde vi bara dra slutsatsen att hon aldrig släpptes in från balkongeninnan vi åkte. Eller smet hon ut genom dörren? Borta var hon i alla fall och ingenstans i närheten. Hon har ju inte varit ute mycket och därför oftast osäker och ovillig att gå längre än runt knuten och till sin höjd upp i skogsbrynet medan jag följt med nedanför.
Att hon nu plötsligt skulle försvinna utom synhåll kändes så otänkbart såvida hon inte blivit skrämd eller jagad iväg. Var riktigt orolig och allt mer ledsen när kvällen kom. Postade i områdets båda FB-grupper och gick ut och ropade otaliga gånger. Följde melodifestivalens första deltävling lite sporadiskt men ingen liten plutt som svarade på mina rop.
Melodifestivalen tog slut och jag hade mer eller mindre börjat misströsta, så ledsen när jag tänkte på hur förtvivlad Lilltjejen skulle bli. Och oron över vad som kunde ha hänt, låg hon och tryckte, ensam, rädd och frös någonstans? Vildsvin är frekvent i området och färska spår har vi i skogsbrynet alldeles utanför dörren. Anfaller vildsvin katter? Skrämmer rädda kattungar i alla fall. Beslöt att gå ut en sista gång för kvällen, ropar och hör så plötsligt ett svar direkt! Runt hörnet nedifrån kommer hon högljutt jamande på sitt karaktäristiska ynkliga sätt. Lättnaden, lyckan!
När jag nu har så svårt att tro att hon skulle ha tassat iväg utom hörhåll, då jag gått runt hela området och ropat, undrar jag nu nästan om inte någon plockade in henne till sig. Kanske trodde hon var vilse där hon tryckte intill fasaden och släppte ut henne när de såg min efterlysning? Fast postat man inte själv om man hittar en till synes vilsekommen ungkatt? 
Skrev säljkontrakt också igår, de kom hit för enkelhetens skull och visst är det skönt att det nu är klart men min oro plus rejäl huvudvärk hämmade det hela något.
Nåväl, nu är hon hemma igen så Lilltjejen har sin Plutt precis som det ska vara. Kunde avnjuta en skön söndag innan passet i Frölunda där nyårshysterin verkar ha lagt sig något och stammisarna nöjt återtar sin golvyta. Fick tillökning på hoppbilden, kul! 

Har inte sjunkit in att vi faktiskt ska flytta. Det är ju så bra här, tänk om det blir kasst i nya lägenheten? Två våningar är ju egentligen bökigt när man ska dammsuga och så eller hur? Och hur sjutton ska jag möblera, jag som har noll sinne och lika lite intresse. Det är som med mat, avnjuter gärna goda måltider men finner mindre nöje i att tillaga dem. Jag vill gärna ha ett mysigt hem men är ointresserad av intredning. Då kan man onekligen undra varför jag skaffar mig fler rum att fylla. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0