Andra advent

(null)
Så himla rolig Secret Santa-veckan varit! Trots att jag fick en cocostopp att äta som straff för att jag inte klarade mer än en sida på kuben...
Det blev en hel del roliga och oväntade aktiviteter i landskapet, så som en som fick sjunga sin statusuppdatering vid en standup, en annan skulle bilda tåg med alla och så tuffade vi genom två våningsplan medan den utvalde körde ångloksljud på sin telefon! Christoffer fick moonwalka vart han än skulle hela dagen och Mikael fick demonstrera Små grodorna runt vår lilla gran. Själv fick jag efter kuben i uppgift att koda en webbsida enligt en väl definierad user story! Första delen gick hyfsat men gick totalbet på andra. Har ju inte HTML-kodat sedan 1995 och det var inte så mycket wrappers och sådant på den tiden precis!
Det roligaste tyckte jag var att fixa utmaningar till mitt "child" som de kallas. Jag var Secret Santa åt Kavya och hittade på dagliga uppgifter till henne så som att säga HO-HO-HO före hon sade någonting annat och en annan dag bära omkring på en liten vattenmelon vid namn Mel! Jag målade ett ansikte på honom och till dagens slut skulle hon sjunga en vaggvisa för honom innan hon skar upp honom i bitar till sina kollegor. Kommunikationen skötte de flesta via post-it lappar som lämnades på deras skärmar alternativt överlämnades av en annan. Jag skapade ett anonymt gmail-konto och bytte ständigt registrerat namn så det såg ut att skickas av en ny medarbetare varenda gång. Ja, jag engagerade mig rejält - för det var ju så kul, så hon fick inte bara frekventa utmaningar utan också belöningar att finna i ett tomt skåp eller plötsligt stående på hennes plats.

Tog med ett av mina 1000-bitars pussel till jobbet för alla att pyssla med när andan faller på eller liten paus behövs. Det blev en riktig succé!

(null)
Till fredagsfikat fick alla sin namngivna klapp och så gissade man vem som var ens hemliga tomte. Kavya hade listat ut att det var jag och hon hade uppskattat det så mycket att hon köpt två presenter till mig, en diodlysande snögubbe och mini-adventsstake! Så himla gulligt av henne och framför allt roligt att hon hade uppskattat mitt engagemang.
Av min tomte fick jag Anthon Bergs chokladmarsipan, mums! 
(null)
Har i princip fått klart alla julklappar i helgen, inslagna och allt, tjoho! Eller nej inser jag ju nu. Inväntar ju ännu grejer jag beställt via nätet...och så en liten komplettering som saknas. Rackarns också men så gott som klar i alla fall, woho!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0