Lördag och lite dessförinnan

Jag var nog i Lilltjejens ålder senast jag höll i en drake. Fick den aldrig upp i luften så undrar vem av oss som hade roligast idag. Åkte ut till Arendal där vindarna var tillräckliga för att få upp den hela linan. Jag vill ha en till, större!

Dagen började med fotbollsmatch i Frölunda. Tre mot tre, såvida inte ena laget leder med fyra mål, då får man plocka in en till, och två till - så kallat Fair play. Bra tänkt faktiskt. Och det är outsägligt gulligt när tränaren lyfter sina spelare över det halvmeterhöga nätet vid bytena eller spelarna själva plötsligt finner något intressant i gräset eller börjar hjula.

I torsdags spenderade vi en heldag i konsultföretaget biners nya lokaler på Lindholmen. Rätt trevligt läge där både regnsmatter och solsken hann träffa panoramafönstren innan vi var klara. Några saknas på fotot, vi är rätt många i gruppen nu. Avslutade med riktigt god middag på Cockoos nest tror jag det hette, på intilliggande Radisson blu. 

Eftersom vi nu är spridda på tre olika geografiska platser i stan och dessutom har platslösa kontor ses vi så gott som aldrig allihopa. Kändes därför riktigt bra att träffas en hel dag sådär. Lagom för mig.
Har förstått att det är Pride i helgen vilket förklarar regnbågsflaggorna överallt. Jag frågade Lilltjejen om hon visste vad de symboliserade innan jag tänkt ut något bra sätt att förklara sexuell läggning för en sexåring. Det fick bli en grovt förenklad version i form av att flaggan hyllar olikheter. På hennes gamla dagis hade en kompis en "mamma" och en "mammis", men när jag gav mig på ett försök till förklaring märkte jag att hon inte hängde med. För henne är det ju inget konstigt eller anmärkningsvärt, ofördärvad som hon ännu är av omvärldens värderingar och fördomar. Min fina tjej.
Nu blir det koreografiplugg. Snark.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0