Mätt

(null)
Efter mycket om och men med orkaner i Dheli och teknikstrul i München kom Abhijit tillbaka till kalla Sverige. Med sig hade han en tjusig ask med indisk konfekt, klassiskt med det där silveröverdragen som jag ännu inte tagit reda på vad det är gjort utav. Man äter det alltså.

Mera treats blev det på årets första julbord på Thörnströms. Helt ok men inget himlastormande. Ett julbord är ju ändå ett julbord så hur mycket kan man sticka ut egentligen i dess klassiska tappning. 
Väldigt mysigt ställe dock, litet där man praktiskt taget hämtade maten i köket och kockarna kompletteringsjobbade intill. Dock var det två större sällskap som tog upp största delen av utrymmet - både bildligt och bokstavligt. Julbord för anställda har en förmåga att plocka fram det värsta (sanna?) hos folk. Stenungsbaden är ju rätt stort och under min o-vaktstid var just julborden värst. Aldrig mötte man så många besserwissers och "höjdare" som minsann inte behövde respektera vare sig ordning eller personal - eller sina medmänniskor för den delen. Julbord med jobbet verkar legitimera fria spärrar med beteende därefter. 
Nåväl, en rolig överraskning på Thörnströms var julmusten som var från mina barndomstrakter. Blev en snabbvisit genom minnenas allé av de somrar man bodde i sommarstugan och åkte med pappa till Älvsbyn när man behövde handla lite mer än närlivset i Sikfors kunde erbjuda. När jag tänker efter innebar det ofta ett besök på Systembolaget. 
Alltid lika underligt hur mätt man kan bli trots att man tycker sig plocka så lite. Nu blir det komaläge resten av kvällen. Rena stormen ute för övrigt.
(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0