Typ recap

Sådär, andra dagen efter hemkomst så ska försöka summera föregående vecka lite. Vi fick regn sista förmiddagen på Legoland men inte värre än att man stod ut. Fick betat av det sista vi ville se och göra ingen ännu en runda i Aquadome, Lalandias stora vattenpark.

Tycker sista bilden är extra rolig eftersom Lilltjejen är så uppenbart putt över att hon inte fick plats ordentligt i bilden.
Fredagen avslutade vi vistelsen i Billund med Aquadome ännu en gång och undertecknad tycker det var en riktigt bra vattenpark. Blåslagen i deras fors men barnsligt kul att tumla hela vägen ned. Kul också att Lilltjejen vågade prova alla utom "avloppet" och fann dom roliga. Framför allt forsen som ändock var som sagt lite turbulent blev det många vändor i med kusinerna.
Så glad att jag fick haka på dom dit då det blir så mycket roligare för henne med sällskap!

I Köpenhamn hade vi framför allt två punkter på agendan: Tivoli och Nyhavn. Efter middag på överskattade Hereford passerade vi "Build a Bear" där morsan själv föll för deras koncept och lät Lilltjejen välja ett mjukdjur. Det blev Pokémon Eevee. Det jag gillade var att barnet får vara med när de fyller djuret med stoppning och därefter har en "hjärtceremoni". Det lilla mjukishjärtat får de sedan lägga i djuret innan det sys igen. Sedan hemkomsten har hon velat ha med Eevee överallt. Besökte en större lekplats igår där mjukdjuret väckte viss uppmärksamhet. Flera barn kom fram och frågade vart hon köpt den. 

Tivoli kan ju inte jämföras med Liseberg men ändå lite småmysig att gå runt i med sin lummighet och många restauranger. Blev lite gråtråkigt väder men fick testa smörrebröd i Nyhavn, ett måste enligt Anders. Tog ett tag för mig att fatta att det var själva brödet som var grejen och inte hela mackan. Eller var det kanske just så det var? Hm. Min variant var mumsig i alla fall.

Lek med Isabella och Evelina igår som sagt i skiftande väder. Kände mig duktig som snick-snackade mig blå med deras föräldrar. Hade ju varit lite anmärkningsvärt att gå och sätta sig någon annanstans...

Fick utbyta lite praktisk information om inte annat, så som att inte dom heller fått någon som helst information inför fritids- och skolstart. På måndag börjar fritids vi har fått praktiskt taget noll information. Rektorn slutade i våras. Den nye slutade innan han knappt börjat med hänvisning till den tredje och denna börjar just på måndag och hänvisar till den andre. En av lärarna har slutat och en ny namnlös anställts.
Det lär bli en bunt föräldrar som står där med sina barn på måndagsmorgonen. Vi har inte ens en bekräftelse på vilket fritids det är eller vilken tid som gäller.

Nåväl, idag blev det bättre väder så det blev en sväng med fiskegrejerna till Amundön där tång och sjögräs nappade friskt. Har lite dåligt med uppslag på vart man kan bege sig för bra fiske. Har lärt känna en kille på jobbet där vi pratat om att dra ut någon gång. Han kan kanske bredda mina fiskevyer i detta område.
Imorgon kommer gamla kompisen Sonya på besök, till Lilltjejens stora glädje. Får se vad det blir för väder och vad vi kan hitta på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0