Krax


Lätt raspig i halsen men gick över förväntan. Kroppen kändes ok men snorade värre än en treåring i vinterblåst. 
Lämnade en vattkoppsprickig Lilltjej med Johan och tog en sväng till Stora Varholmen där jag klättrade, hoppade och kavade runt hela ön. Då var flåset verkligen inte det bästa. Vinden var det däremot, himmel vad det blåste! Bredde ut armarna och lutade mig mot Öckerö. Helt enkelt fantastiskt! Man känner verkligen att man lever!
Det gör stackars Lilltjejen också som knappt har en fläck på kroppen som inte pryds av en vattkoppa. Jag tror knappt jag hade någon när jag var barn och trodde faktiskt inte det kunde bli så illa. Vi panerar henne i potatismjöl men funkar det verkligen? Hon tror på det i alla fall vilket är huvudsaken. Men hon är ändå vid förvånansvärt gott mod och fick besök av en kompis strax innan jag åkte. Fler som vill passa på och få det överstökat medan telningen är såpass liten.
Ååh vad skönt det var att träna igen!

Kommentarer
Postat av: Anna W

jobbigt med så många koppor! Vi hade det här när Idde var liten. Vi kämpade med en massa medel från Apoteket minns jag. Och två veckors vab. Följt av två till då storasyster fick det! Å hej bara! Tänk positivt: skönt att hon får det nu och inte som vuxen! Kram!

2015-05-17 @ 19:47:41
Postat av: Anna i gbg

Min lilla tjej fick vattkoppor för drygt ett år sedan... när hon var endast ett år gammal. Det var en riktigt illa omgång, hon var väldigt dålig och sååååååå prickig. Hon hade hög feber och låg bara apatisk i sängen. Ingen kliande eller gnäll... vi var på akuten 2 gånger och fick bl a antibiotika för att hon hade inflammation i kopporna- det var så många så dom tog över hela kroppen och den orkade liksom inte med det. Stackarn... och så fick hon lite starkare medicin som skulle döva kli och sjukdomskänslorna och det var säkert därför hon låg helt apatisk- hon var säkert för drogad för att orka protestera ;-) Men... det jag skulle komma fram till- hahaha... det var att om din tjej har väldigt mycket koppor, som ger mycket ärr, som det blev för oss, så anmäl det till försäkringsbolaget (för ni har väl en barnförsäkring?).

Nu ett år senare har vi fått skicka in bilder och vi håller på nu fram och tillbaka och förhandlar- dom försöker och försöker att komma "billigt undan" ;-) Men vi ska kräma ur så mycket vi kan :-D Hon har fasligt mycket ärr på hela kroppen och om det inte slätar ut sig kommer hon lida en hel del av detta tror vi och då ska hon ha möjlighet att i framtiden kanske kunna göra nåt åt det- därav att vi är rätt hårda med att överklaga eller ligga på dom att ta rätt beslut :-)

Ett tips sådär som man kanske inte tänker på när det gäller vattkoppor- men jag hoppas såklart att det inte är så illa så ni måste utnyttja det :-)

Hoppas hon inte lider alltför mycket utan att det går bra och att hon snart är frisk igen :-)

Anna i gbg....

2015-05-17 @ 22:51:20
Postat av: Linda

@Anna W:
Två veckor!? Urgh och vi hoppas vi ska klara oss på en Xo)Men ja, det känns bra att hon har det nu även om Ronja inte riktigt håller med om det ;o)

@Anna i gbg:
Oj det lät ju riktigt illa! :oO Visst är det bra att de får det gjort när de är små, men såpass liten var visst inte heller bra. Ja, vår Lilltjej är försäkrad men hoppas inte det ska bli så illa som för er. Bra att ni stångas på, rätt ska vara rätt! Lycka till!

2015-05-18 @ 07:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0