Glatt

Hade ambitionen att hinna öva på uppvärmningslåten innan PT sessionen vilket sket sig ganska rejält. Riktigt rejält snorhalt hela vägen hemifrån och ut till Torslanda. Extra förrädiskt när det är någon plusgrad och asfalten bara ser fuktig ut. Gulingen släppte helt på vanlig raksträcka i knappa femtio kilometer i timmen. Trafiken kröp följdaktligen.Tillbaka från träningen flödar media och FB av rapporterade olyckor och halkvarningar. Dock inga allvarligare olyckor vad det verkar hittills i alla fall.
 
På grund av känningen i baksida lår lades fokus på ryggslut och mage idag. Pust och stånk. Teknik vid armhävningar och (o)rörlighet i ryggen. Är verkligen fantastiskt stel. Funderar på att träna koreografi istället för löpbandet imorgon bitti. Om Sats är snälla och låter mig låna en av salarna vill säga.
 
Trots ambitionen om motsatsen klickar jag på rubriker med medialt frosseri i människors ondska. Det som många gånger stör mig är grannar och närståendes kommentarer. "Vi anade inget". "Hen var alltid så trevlig". "Här har alltid varit så lugnt". Vad förväntar sig människor egentligen? Att det ska stå "mördare" i pannan? "Våldtäktsman", "Missbrukare", "Pedofil"? Varför blir folk så förvånade, nästan förorättade för att de inte kände till vad som försiggick bakom den blommiga gardinen, alldeles intill deras egna trygga boning? Och framför allt den där kommentaren "Att det kunde hända här i detta område." Som att ondska är geografiskt (läs ekonomiskt) betingat och inte förekommer bland villaidyller och prunkande innegårdar? Lyft blicken och se dig omkring. Hur väl känner du egentligen dina grannar? Dina egna släktingar? Skulle något kunna försiggå - faktiskt utan att du märkte det? Klart det skulle kunna. Och om möjligheten fanns att du anade något skulle du göra vadå? Blunda såklart. För det är så vi gör. Det är enklast. Vi vill inte lägga oss i. Tro väl om våra medmänniskor. Enkelt. Så sluta vara så förbannat skenhelig och förvånad.
 

Kommentarer
Postat av: Anna i gbg

Jag kom till en insikt- ang grannar, som man inte känner, men hejar på och på nåt sätt får en form av uppfattning om- för ett tag sedan, som verkligen blev ett uppvaknande. Att man inte känner folk eller kan veta vad som försigkommer bakom gardinerna som du skriver... inget så allvarligt som våldtäktsman eller pedofil, men ändå nåt som väckte mig i min naiva lilla småhusidyll ;-)

Vi bor i en bostadsrätt, små parhus som ser ut som bullerbyn- mycket barnfamiljer och sådär puttinuttigt... vi har inte någon direkt kontakt med grannarna, mer än som man har- hejar och småpratar på städdagar och årsmöten och kanske om det är nåt särskilt som hänt som man vill avhandla när man springer på varann på gården... för ett tag sedan skapades en facebook-grupp för vår förening och många av medlemmarna anslöt sig. Jag är ju lite nyfiken och snokig av mig så jag surfade runt på de olika personernas profiler och läste lite här och där hos dom som hade öppna profiler... en av våra äldre medlemmar har en öppen profil och jag blev mycket förvånad när det visade sig att han var en öppet propagerande sverigedemokrat, som delade artiklar och propagerade för att man skulle rösta på SD i valet i höstas och även om det skulle bli nyval osv.... jag vet att det bor många sverigedemokrater i området här men på nåt sätt vill man inte tro att det är ens närmaste grannar. Som dessutom är invandrare själv! Hahaha... så kan det gå.

Man får klart ett nytt sätt att se sina grannar på efter denna uppenbarelse- hur är det med de andra grannarna, dom umgås ganska flitigt och det finns invandrare bland dom familjerna också- men det kanske inte betyder nåt längre? Har SD kommit så långt in i hemmen nu? Jag kanske blir lite väl kritisk till de andra nu, men man har ju svårt att se att dom andra inte skulle vara medvetna om att han är sverigedemokrat när dom umgås och visst kan man vara vänner för det, men man måste ju ifrågasätta ibland hur det kommer sig? :-)

Jaja.. bara en tanke efter att ha läst din inlägg... en parallell till din tanke ;-)

Anna i gbg....

2015-03-05 @ 09:58:12
Postat av: Linda till Anna i gbg

oj hum, undrar hur jag skulle reagera om en granne var så öppet Sverigedemokrat? Jag är kanske inte invandrare enligt deras definition men med mitt "icke-svenska" utseende skulle jag säkerligen dras genom deras gemensamma kam. Så länge personen inte uttryckte sina ståndpunkter inför mig antar jag det skulle vara ok, eller kanske mer eller mindre omedvetet undvika hen. Hm, eller varför inte tvärtom? Se till att hela tiden vara i hens åsyn, trotsigt liksom. Skulle vara mer typiskt mig :)
Men som dina funderingar, hur skulle man reagera om en man känner och umgås med plötsligt avslöjar sig vara Sverigedemokrat? Kanske beror på hur denne person uttrycker sina sympatier. Lite som ett Jehovas eller liknande. De får kanske tycka och vilja vad de vill så länge de inte försöker propagera för mig eller i min åsyn. Hm.

2015-03-06 @ 07:02:13
Postat av: Anna i gbg

Ja det är ju lite knepigt... jag hade ju ingen aning, jag har ju inte pratat så ingående med honom någon gång så att hans politiska åsikt kommit fram, men jag tror att jag blev mest förvånad över det hela just pga av att han är invandrare själv. Han har bott här länge, men han kan inte prata helt ren svenska utan bryter en del och han skriver inte helt rätt heller, så man blir lite fundersam... ingen förståelse alls för medmänniskor i nöd. Jag vet inte hur han kom hit eller varför, han är från Ungern tror jag, så det kan ha varit arbetskraftsinvandring kanske, hans fru är också därifrån... så nej jag förstår verkligen inte hur han hamnat på den bruna sidan... hans närmaste granne som han umgås en del med har jugoslaviska gener, men han har tagit sin frus namn och "ser" helt svensk ut så man skulle aldrig tro nåt annat ;-) Den andre grannen mittemot, som dom också umgås med flitigt har en fru från Thailand och två blandbarn därigenom- så man tycker ju att alla dessa personer skulle vara mot allt vad främlingsfientligt heter... ja jag vet ju inte vad de övriga röstar på och som sagt, dom kan ju vara vänner för det, man kan ju inte hjälpa vilka grannar man har och man kan ju ha annat gemensamt utan att blanda in politik... det känns bara som detta är lite too much... jag har svårt att se denna granne idag utan att känna ett visst obehag, bara för att jag vet nu... och då är det ju samma person som innan... knepigt... ;-)

Anna i gbg...

2015-03-06 @ 09:28:15
Postat av: Linda till Anna i gbg

Ja det där var ju onekligen knepigt. Ibland undrar jag inte om många invandrare missförstått Sverigedemokraternas syfte/budskap/partipolitik. Läser man översiktligt på deras partiprogram låter de ju vettiga och bra - ungefär som vilket parti som helst. Vem vill inte ha bättre vård, strängare straff för brott, bättre skola och omsorg osv liksom?

Men "bruna" sidan"?? Hahahahahaha!

2015-03-06 @ 13:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0