Typiskt jag


Blivit ännu mer sol och bad idag. Pang sade det så blev det sommar för min del. Varmt så in i bänken!
Drog tidigare mot stan för att göra lite ärenden inför Luleå. I Gunnilse stod en kille med ryggsäck och tummen i luften. Svängde in i sista sekund och plockade upp honom. En tysk som liftat sig från Oslo och nu vandrat Bohusleden från Uddevalla. Hemåt var destinationen nu men var det något man inte fick missa när man var i Göteborg? Ööh, kom inte på något alls!
Kunde ju inte bara låta honom lifta sig från Götet utan att ens se stan så drog upp till Ramberget och dess magnifika utsikt. 
På sin brutna engelska undrade han om billigaste sättet tillbaka till Tyskland. Han var inne på Öresundsbron men jag hade ingen koll alls. Hade bara för mig att det var rätt dyrt. Så står vi där och kollar ut över stan och ser Tysklands- och Danmarksterminalerna. Och jo, Danmarksbåten är precis på väg in. Surfar lite och mycket riktigt ska den vända söderut igen om en knapp timme.  Jag skjutsar dit honom och tillser att det blir rätt båt och destination: Fredrikshamn. I disken är det hundrafemtio spänn dyrare än att köpa själv i automaten några meter bort, dock kan man vara betala med kort tillägger hon medan jag stegar iväg. Tobias som han heter, hänger lite förvirrat med och ser mig knappra. Och ja, kanske lite pinsamt att erkänna men jag köpte biljetten åt honom. Så typiskt jag! Så, fritt fram att skälla eller fördöma. 
När han inser det blir han förtvivlad och översvallande tacksam. Jag nekar till hans utsträckta ynka svenska kronor och solar mig i min egen välvilja. Ombordstigningen har hunnit börja så efter många kramar vinkar jag hej då.
I utbyte fick jag en gästspels-selfie, större ego och en fantastisk vy över staden jag inte kunde göra annan reklam för än deras hrm, fantastiska, generösa och hjälpsamna invånare.

Då var det jobbigare sedan att berätta mitt tilltag för Johan. Han bara suckade och kunde inte ens bli arg. "Det hjälper ju ändå inte". Eh, nej. Sådan är jag.

Hann det viktigaste ärendet i alla fall. Får botgöra och klämma in de andra imorgon istället. Får se vad jag och Lilltjejen hittar på. Hon har tjatat halva vintern och våren om Liseberg så är lite inne på det faktiskt. Sedan måste jag börja packa. Vi ska ju ut och resa bara vi två. Spännande!
Gött litet gäng i Frölunda trots vädret. Fick till och med besök av Partilledeltagare, kul!

Kommentarer
Postat av: Anna W

Vi har affärer i Luleå också... ;-)

2015-07-05 @ 19:04:04
Postat av: Anna i gbg

haha... du är för härlig! Du är ju precis en sån person man hoppas att man ska springa på när man turistar nånstans. Så genuint givmild och trevlig och snäll :-) Men ja det kanske inte alltid är så smart att vara så öppen för främlingar- nu gick det ju bra och jag tror att han kommer vara dig evigt tacksam för denna upplevelse :-D

Luleå ja... där har jag varit i tre omgångar och jobbat för flera år sedan. En gång på sommarhalvåret och två under vintertid... jo och så var jag uppe en gång över en natt bara för att gå på en fest. Det var mitt i sommaren och tjena vilken fest! Det var party hela natten och solen gick aldrig ner :-D Så det är party i Luleå- hahaha... hoppas ni får en fin semester! Det kommer väl nån uppdatering så man får "se och höra"...? ;-)

Anna i gbg....

2015-07-05 @ 20:17:03
Postat av: Linda

Anna W: Behöver bla en resväska X-D

Anna i gbg: Tack, jag inser att jag är både för naiv och givmild ibland. Hann tänka liftande galning innan jag stannade men vet också att jag hade ångrat mig om jag bara kört förbi. Har tom vänt en gång då jag ångrade mig! 8-P
Gott att du tillhör dom som fått uppleva härliga Norrbotten :-D Ja bli så gott att åka upp till den riktiga midnattssolen och klart bloggen hänger med. Den är ju min "dag"bok! :-D

2015-07-05 @ 22:23:03
Postat av: Anna W

Ok, resväska kan ju vara bra att ha... ;-P

2015-07-06 @ 15:54:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0