Lilla Grå intill

Hockeyljud från tv:n och Nicke Nyfiken från Lilltjejens rum. En trött kropp i fåtöljen med en kisse intill. Det är alltså precis som vanligt. Det som kanske är något avvikande är den trötta kroppen då det ju är tisdag då jag således inte brukar ha något pass. Men nu tio veckor framgent kommer det att vara det - en väldigt trött kropp. Efter dagens PT-session kände jag att jag satsar pengarna och investerar i min rygg och kommande Göteborgsvarv. Helt tvärt emot vad min avsikt var när jag bokade den första sessionen alltså.
Eftersom det är fokus på att stärka rygg, buk och ben blev det övningar för just dessa. Jobbiga, muskulärt inriktade övningar som visste var de tog! Av de vi gjorde tror jag bara en har ett faktiskt namn, och också den enda jag kände igen - marklyft. Så otroligt mycket teknik att tänka på att jag aldrig kunnat fixa det på egen hand. Men så hade jag aldrig kommit på tanken att göra något styrkerelaterat i gymmet på egen hand heller. De 45 minuter som ingick i träningskortet flög fram. Från och med nästa vecka blir det en timme, kvart i sju tio veckor framåt. Och morgonen efter löpbandet i egen regi. Ingen kan säga att jag inte gör mitt bästa för att förbereda mig för Göteborgsvarvet! Försöker hitta motivationen för att tugga bandet imorgon. Testar intervaller igen eller ett band med tv att glo på. Men hur mycket sevärt är det klockan sex på morgonen?
 
 
Här nere rapporterar media om det sedvanliga trafikkaoset efter drygt tio centimeter snö. I Luleå har de drygt hundratio centimeter och Anna skickar bilder som gör mig grön av avundsjuka.Det är så mysigt så jag storknar och saknar det så mycket att det nästan gör ont. Nu har vi några få minusgrader här så snön från fredagen ligger kvar. Men det är så lite och ger inte den där riktiga vinterkänslan.
 
Häromdagen noterade jag en tjej som tog på sig parfym innan hon skulle ut i gymmet. Jag har aldrig förstått mig på det där. Varför parfym, eller som också förekommer - smink innan man ska träna? Då kan man ju knappast jobba sig upp till någon nämnvärd arbetssvett. Undrar just hur jag hade sett ut efter ett pass om jag kletat maskara och eyeliner strax innan. Hur som helst funderade jag lite om det där med parfymer. Är inte det egentligen ganska ute? Ovan scenario med parfym i omklädningsrummet ser jag väldigt sällan och då tillbringar jag ändå rätt mycket tid däri. Tycker inte heller jag känner stanken längre. Det kan vara när man passerar eller går bakom någon, ofta äldre dam som dusten kan slå emot en. Ändå finns ju de där Kicks, parfymerier och avdelningar i varuhus med så mycket så kallad väldoft att en stor marknad uppenbarligen existerar. När jag tonåring använde jag men tänker jag efter var det mest för jag trodde det var ett måste, att det närmast förväntades av mig som tjej. Nu använder jag endast deo. Betyder avsaknaden av syntetisk väldoft att jag luktar illa? Tänk om jag tror mig ha neutral och intetsägande doft i själva verket går omkring och stinker apa? Jag tycker i och för sig att de parfymerade personerna stinker om inte apa så nästintill, då just de som väljer att använda parfym inte verkar kunna göra det med måtta. Också manfolkets användning av rakvatten verkar ha gått ner? Inte heller hos dom har jag märkt någron frekvent odör av Hugo Boss, Axe eller liknande. Kanske det helt enkelt börjat användas med måtta, så doften känns först när man kommer tillräckligt nära. Och det är väl egentligen hela syftet med de där produkterna, att de ska avnjutas i subtila doser på riktigt nära håll? Men så länge jag besparas från de där molnen kvittar syftet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0