Hittills

På plats vid Friidrottens hus upptäcker jag att löparskorna står kvar i hallen. Datorväska, ombytesväska och skopåse (skulle ha lagt ned träningsskorna där som jag tänkte igår kväll!) var visst maxgränsen för mig hjärna att komma ihåg.
Som tur var åkte jag i mina gamla så de fick duga men det kändes ganska väl att det var gamla nedtrampade skor jag hade på fötterna.
Cirkelträning med fokus på rörlighet följdes av intervaller. Trettio sekunder, en minut, en och en halv, två, två och en halv och så tre. Sedan jobba sig ner till trettio sekunder igen. Trettio sekunders gåvila mellan varje. Tungt både fysiskt och mentalt idag så extra nöjd för att jag fullföljde. Ohjälpligt sist och varvades typ fem gånger. Men jag fullföljde.
 
Hann inte mycket mer än landa på jobbet så gick brandlarmet. Bara att bege sig ut i regnet igen. 
Senare idag blir det extra möte med Lilltjejens förskolefröken. De organiserar om igen och vi fick informationen via ett brev på hennes plats. Bara info om omorganisering men inte på vilket sätt. Johan är på utvecklingssamtal på måndagen och hon berättar hur bra hon leker och funkar i den kvartett av tjejer som länge varit. Johan tar upp omorganiseringen och får meddelat att tre av tjejerna flyttas till ny avdelning medan Ronja blir kvar. Fokus har lagts på de som flyttar så de ska få med sig en kompis. De som påverkas, dvs flyttas har fått info tidigare eller som det verkar framgå av föräldrakommunikationen som nu pågår, att en del till och med tillfrågats innan. Vid en flytt där grupper splittras påverkas ju alla och det samt det faktum att Ronja blev kvar gjorde läraren något ställd. Johan har dragit detta till ansvarig i området utan gehör. Responsen från sagda fröken är en helomvändning att detta nu var planerat och något de alla är överens om.
En annan förälder mailade oss alla och nu är dialogen igång. Reaktionerna är blandande från att förändring är något obönhörligt som barnen bara har att vänja sig vid och ändå är så anpassningsbara, till att understryka vikten av stabilitet och trygghet framför allt innan de är så pass stora för att förstå. 
Här verkar grunden tvärt emot vad de hävdar handla om personalen än om barnen, men vi har heller inte fått någon ordentlig förklaring till omorganiseringens orsak eller varför de tänkt som de gjort. En del kanske, de som "var påverkade", dvs som har barn som flyttas, men inte vi. Får se vad eftermiddagens samtal leder till. En annans barn som ifrågasatt detta med samma fröken blev nästa dag plötsligt tillfrågad om hon ville flytta sin son till den andra avdelningen. Låter ju bra.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det här med omorganisationen och flytt av vissa barn låter inte genomtänkt. Inte om de precis sagt att de fyra leker bra tillsammans, och sedan splittar dem 3 - 1. Då ska de ju isf. ta 2-2 eller nåt. Är de dessutom lika gamla så ska de sedan börja skolan tillsammans, och då kan de ju ha kommit ifrån varandra igen om de inte är i samma grupp nu.
Tycker ni ska stå på er och få en riktig motivering till detta.

Kram Elin

2015-02-28 @ 19:38:05
Postat av: Linda

Tyvärr är de inte lika gamla. Ronja är enda 11:an vilket var en av anledningarna de gav. Sedan var det visst andra "omständigheter" de inte kunde uppge som låg bakom att de inte kunde splitta trion. Ronja ansågs så trygg och kunde leka "med alla" så skulle därför klara sig bra att bli kvar.
De erkände att hanteringen och informationen inte skötts särskilt snyggt. De som flyttades hade informerats och någon tom tillfrågats, men vi övriga? Vi skulle visst få reda på det på föräldramötet på måndag...

2015-02-28 @ 21:43:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0