Oktobersöndag


Jag överträffar mig själv för varje år, enastående vacker halv-tårta! Halv räcker när endast jag, Monica och Tomas ska ta del av den. Varken Johan eller Ronja gillar det. Konstiga gener.
Det där med att fira födelsedag har aldrig varit något för mig, fast presenter är alltid kul att få, höhö!
Så det blev en lugn dag med en tur till Ikea för att fixa tv-bänk. Vi visste vad vi skulle ha så fick hjälp av en tjej att bygga ihop plock-listan. Knatade ner till tag-själv och började fylla vagnen. På en plats var det tomt med skylten "Tillfälligt slut". Jaha? Ny personaltjej knappar i datorn och säger att den varan utgått ur sortimentet och finns inte ens på centrallagret. Borde inte tjej nummer ett ha sett det när hon plockade ihop listan?
Vi befinner oss i Kållered då vi förra veckan gick bet i Bäckebol. Ber tjej nummer två kolla Ikea Uddevalla och där ska tre finnas kvar. Vi ska ha två. Kan hon ringa och be någon kolla att de verkligen finns och eventuellt lägga undan? Nope, endast kundtjänst gäller. Johan ringer och slussas via de där underbara röststyrda växlarna slutligen till en faktisk person. Denna får i sin tur ringa Uddevalla och får bekräftat att de finns. De lägger undan om vi kommer på studs. Vi beställer två och orderbekräftelse ska komma på mail. 
När bekräftelsen kommer står det en tv-bänk, inte två. Johan ringer igen och kommer via fantastisk röststyrd växel till faktisk person igen. Klockan är tio i sex. Nytt samtal till Uddevalla och det bekräftas att två lagts undan. Nytt mail, tack och hej.
Johan får en jobbig känsla och kollar hemsidan. Uddevalla stänger sex! På ordern står det som personen i kundtjänst sagt: Den gäller bara idag.
Johan ringer kundtjänst igen och kommer via fenomenala röststyrda växeln till en faktisk person igen. Han framför i behärskade ordalag sin fundering kring hur en order kunde läggas med giltighetstid på tio minuter när vi uttryckligen förmedlat att vi åker från Göteborg. Personen som heter Marie framför ett förstående deltagande i vår oförmåga att teleportera nio mil men måste kolla med någon om orderns giltighet kan förlängas till nästa dag. Johan sätts på vänt och väntar tålmodigt. Till slut klickar det till och Johan är bortkopplad. Med avkomma i baksätet säger han något om vackra blommor och rosa klänningar men tänderna gnisslar och hakan skjuter ut i farlig vinkel. Han ringer upp igen och automatiska rösten säger att kundtjänst är stängt, öppettiden varade till, just det, arton noll noll. Johans knogar vitnar om mobilen och han väser lite om duvblå spetskragar och tusenskönor. Vi har hunnit till Tingstadmotet så lämnar E6:an och styr hemåt istället. Vi beslutar att på morgonen efter hänga på låset i Uddevalla för att säkerställa de två vi behöver.
 
När vi idag hunnit till Stora Höga ringer Johans mobil. Det är Marie från kundtjänst! Hon har tillsett att ny order lagts för dagen och ville säkerställa att vi fått den. Vad som var på väg att bli ett argt mail till Ikea blir nu ett lätt förebrående med positivt slut.

Kan dessutom tillägga att det är väldigt skönt att gå på Ikea innan anstormningen satt in.
 
När vi ändå hade vägarna förbi svängde vi av till Stenungsund och hälsade på Lilltjejens farmors mor som blev väldigt glad för besöket. I varje fall för barnbarnsbarnets besök. Fixade lite mat innan vi åkte vidare till Landet där vi äntligen fick göra vinter för Lillstugan. Hem och lasta ur Saabis, pusta tre sekunder och så iväg till Frölunda för combat via Backaplan för att kränga tio kilo kattmat och tre halsband.
Under tiden lattjade Johan med insexnyckel så jag kunde knö Gulingen full med emballage när jag kom hem igen. Pust.
De två möblerna (svarta) ligger på varandra. Den andra ska upp en bit på väggen. Vad vi ska göra av den tillfälliga före detta avskiljaren vet vi inte ännu. 
Om hon nu inte syns där i soffan så kom Lilla Grå tillbaka när jag var i Frölunda. Så nu har Gråbröderna svarta halsband medan Lilla Grå fick ett rött.

Just det, blev med Volvo också bara sådär under dagen. Fick ett ryck och kollade webbsidan där de begagnade tjänstebilarna finns för oss Volvianer som vill leasa lite mera förmånligt än icke Volvianer. Alla V60 med D3-motor har alltid försvunnit innan sista pixeln hunnit projiceras på skärmen. Nu såg jag plötsligt två och ringde på studs. Killen hade ingen aning om vad jag snackade om. Den enda V60 R-bil (begagnad tjänstebil) som fanns ute var en D5:a. Hade jag sett på de vanliga begagnade som ligger ute för alla? Öh. Kanske?
 
Han klickade lite och hittade en D3 som inte hunnit läggas ut. Om den uppfyllde R-bils kriterierna kanske den vore något? -Det är en D3, vi tar den!
Knappt 1200 mil Business edition vad det nu innebär. Dryga halvåret gammal, och den har rattvärme! Det ska vara det då, och möjligen att ens Spotify synkas så fort man sätter sig som skulle få mig att överväga ett övergivande av Gulingen. Skulle kunna. Möjligen också stolsvärmen. Och fjärrstyrda parkeringsvärmen. Tillgången till värme står uppenbarligen högt i kurs hos mig.
Om fyra till sex veckor är den klar. Den hade ännu inte kommit in, sedan är det verkstadsgenomgång och rekond. Tja, och så ska chefen godkänna, och HR och annat pappersgrejs. Det ger oss lite tid att piffa till Saabis, besikta den och sedan sälja. Frågan är då vad vi kommer att kalla Volvon. Registreringsnumret börjar på BDA, så BeDA hade ju varit något. Färgen? Mörkgrå. Ah, jag har det: Stora Grå!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Det är väl några hästkrafter i Volvon???
Grålle passar bättre!! :)

2014-10-13 @ 12:21:39
Postat av: Linda till Stefan

Jovars, ungefär hundra färre! X-P
Grålle? Som en gammal häst? Fast med de hästkrafterna är det kanske passande...

2014-10-13 @ 14:25:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0