Så var det dags

Det ska till en klämdag där inga möten kan komma före. Det var dags för att åter testa en gruppträningsform jag lämnade för många år sedan, IKSU i Umeå var väl senast: Den dansanta.
På den tiden kallades den väl dansaerobics eller liknande och jag varvade den med mycket step, inlines och bujinkan. Idag var det LesMills Sh'bam.
Nje, förresten, jag testade faktiskt LesMills Body Jam under tiden i Stenungsund och den förstnämnda ska vara en enklare variant av den senare. Det håller jag med om.
 
 
 
Jag vet inte om alla år från dansgolvet och enbart Body Combat fått min lekamen att stelna ihop men det enklare upplägget i Sh'bam passade mig bra. Lagom krångligt liksom som väl de flesta koreografipass i början. Fick dock aldrig in någon skön danskänsla i kroppen, kanske just för att all fokus var på koreografin men också för att musiken inte var i min smak. Endast Faithless Insomnia remix gav mig lite upplyftande nostalgikänningar.
Svettig blev jag men knappast slut.
 
Också där råder man bot genom att nöta in koreografin, men då musiken är så viktig för känslan i hela passet är Sh'bam inget jag lär lägga mer tid på. Känns bra att ha testat det nu i varje fall.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0