Borta

Fick inte tag i någon som kunde komma hem idag. Blev att vi åkte till Evidensia i Kungälv. Bäbis var så svag att hon inte orkade bry sig. Får frågan om jag vill vara med eller inte och tvekar en sekund innan jag svarar jakande. Så jag sitter där med handen i den mjuka pälsen tills hon inte finns mer. Sitter en stund till. Tycker hon ser så liten och ensam ut så viker över den mjuka filt hon ligger på till ett täcke. Återvänder oräkneligt antal gånger på min väg mot dörren innan jag till slut går. Väldigt fint bemötande av personalen men kändes fruktansvärt fel att lämna henne där. Valde separat kremering så vi senare kan hämta den lilla mängd aska jag tänkt strö i tjärnen. 
Ägnade förmiddagen åt att gråta och eftermiddagen till att samla mig. Arbetet fungerade bra för det syftet. Grävde ner mig i jobbmail, skärmdumpar, ordformuleringar och klatchiga bilder. Hämtar Lilltjejen och det flyter på som vanligt.
Till kvällsmålet sörplar hon i sig alla flingor och lämnar sedvanligt mjölken i botten. Hon frågar om hon får ropa på Bäbis och bröstet drar ihop sig. Säger bara att hon är borta och Ronja fäster sig inte vid det, frågar bara om hon kan ropa på Bror istället. Det är bara Bäbis som brukar vara intresserad av mjölkresterna Ronja ställer ner.
Nu står en ensam skål på köksgolvet och jag försöker låta vetskapen att hon inte längre lider vinna över smärtan. Skriver här och låter det göra ont igen för en stund. Sedan ska jag arbeta igen. 
Imorgon är det business as usual och även om jag vet att det kommer gå bra känns det ganska fjärran just nu. Och det är ok.
 

Kommentarer
Postat av: Anna i gbg

Usch och fy!! Jag beklagar verkligen- det är jobbigt när ett älskat djur går bort. Det är ju en i familjen trots allt. Tur att du har gråbröderna som kanske kan dämpa det värsta emellanåt...? Virtuella kramar till dig idag!

2014-03-12 @ 22:05:02
Postat av: Anna W

Åh vad svårt och tungt. Kram!!

2014-03-12 @ 22:10:54
Postat av: A-K

Sitter här med tårarna rinnande när jag läser din text. Precis så här hemskt och sorgligt är det att ta avsked.
Önskar jag kunde lindra sorgen men vet ju att det inte går. Du får gråta, minnas och tänka på allt mys ni haft tillsammans.
Och krama gråbröderna extra mycket. 🐱🐱

2014-03-13 @ 19:37:00
Postat av: Elin

Ååå fy!! Stor kram till dig Linda!!!

2014-03-14 @ 23:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0