Onsdag, i två omgångar

 
Stängde av larmet och somnade om, något som av någon anledning blivit frekvent på sistone. Ren tur att jag ändå vaknar i rimlig tid för att hinna till jobbet som jag ska.
Egentligen har jag ju ingen större anledning att jäkta så länge inget morgonmöte väntar. Jag har ju flextid att ta ut så det räcker och blir över, men har ju den där kanske överdrivna pliktkänslan att hellre jobba mer än mindre.
 
Återkommer då och då till funderingar om var jag befinner mig yrkesmässigt om sisådär fem-tio år. Jag trivs ju där jag är, men funderar på om det är själva arbetsuppgifterna eller det enkla faktum att jag har arbetsuppgifter. Jag är benägen att tro att jag finner de flesta sysselsättningar tillfredsställande så länge de fyller min dag, känns konkreta, det vill säga så det för mig känns som jag faktiskt uppfyller någon form av syfte. Låter kanske banalt eller flummigt men samtidigt ganska elementärt. Alla vill väl göra meningsfulla saker? Att jag sedan finner olika sysselsättningar mer eller mindre tillfredsställande är inte så konstigt och med tiden tappar väl de flesta arbeten detta gebit. Det är väl därför vi söker oss vidare, för att hitta något annat som tillfredsställer oss mer om anledningen så är lön eller arbetsuppgifter.
 
Det är så enkelt att bli bekväm. Tillfredsställelsen blir det välbekanta, det kända och tryggheten däri. Man ser ingen anledning att göra något annat enligt testen man vet vad man har men inte vad man får. Är det så illa då? Ibland verkar det vara något negativt, att vara nöjd där man är med tillfredsställelsen i det trygga och att göra ett bra jobb där man är. Utvecklingssamtal, coacher och inspiratörer vurmar om driv, förändring, att våga för att vinna. Men om du inte vågar är du en förlorare då? En fegis?
 
Del två.
Fick ju faktiskt börja jobba så nu befinner jag mig i fåtöljen hemmavid. Johan är på Liseberg med kollegorna och skickar stolt bild på vad han vunnit.
Jag undrar bara var min gigantiska Toblerone är. Har också beställt en Marabouchoklad.
Krängde ett flak med jordgubbar till Monica så hon och Tomas kom förbi efter middagen. Jag beklagade mig över vårt läckande takfönster och rätt var det var befann sig farfar på taket, rensandes allehanda lövrester och silvertejpandes provisorisk tätning. Undrar lite varför inte Johan fick den genen som det stod handlingskraft på.
 
Vikariatet söndag på Exclusive är nu spikat. Får se hur det "finare" klientelet är på combat. Själv ser jag ännu en god möjlighet att nöta in nya koreografin samt passa på att dryga ut det nu enda passet jag har i veckan framgent. Under min semester tar jag dessutom till och med ledigt från combaten i Kållered. Ingen klass på fyra veckor. Jag kommer att glömma allt! För att inte tala om vilken träningsvärk jag kommer att ha efter återkomsten.
Har dock tänkt besöka någon annans pass för inspiration och underhåll, men av tidigare erfarenheter vet jag ju hur det brukar gå.

Kommentarer
Postat av: Ms Charlie & Baby Wayne . Turn tragedy into triumph

Haha ja men dt var samma för mig ;) fortf energi från måndagsklassen. Ska iväg nu på em och teknik träna på Sats, för combaten. Yeey :)

2014-07-03 @ 10:49:14
URL: http://mscharlie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0