Platslös

Så gott som allt är på plats. Finliret återstår och inkoppling av allt tekniskt. På tisdag ska det vara klart då vi officiellt har klartecken att flytta in. Tills dess är vi ombedda att jobba hemifrån men då jag har man och barn hemma har jag istället hittat en ledig vrå bland flyttkartonger och oinvigda skrivbordsplatser.
Våra nya landskap kommer att ha två delar, i vårt hus representerade i två olika flyglar. Ovan är den blivande "sociala" delen där det är mer ståbord, färre stationära platser och små stol- och soffgrupper för "spontana möten". Där bak skymtar en del av de skåp vi har att disponera för personliga tillhörigheter. Jag hade tur som fick skåp högst upp.
Den andra delen är den "tysta". Fler stationära platser och små mötesrum. Jag som gärna vill sitta i fred och hyfsat tyst förerdrar därför den avdelningen. Problemet är bara att jag ganska ofta sitter i telefon, och det ska man inte göra där. Därför får jag hitta ett litet ledigt rum, eller helt sonika knata över till "sociala" delen när det ska pratas telefon. Ska man lämna sin plats mer än en timme måste man rensa skrivbordet och ta med sig sina grejer till skåpet eller nästa plats.
 
Det är mycket mer fri golvyta vilket inte är så konstigt när de vinkelformade skrivborden byts ut mot små rektangulära och jag kan inte påstå att jag är så positiv till det minskade avståndet man kommer att få till sin okände granne. Mer folk på mindre yta och de alternativa arbetsplatserna sparar pengar och motiveras med ökad interaktion och samverkan. Jojo.
 
Jag som är tidigt på plats på morgonen lär ändå "boa" in mig där jag finner bäst. Synd bara att jag missar den riktiga inflyttningen nästa vecka då jag är i Sälen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0