Veckoslut

En snapshot av nuläget och vardagsröran. Johan har slocknat i soffan och Lilltjejen har (troligtvis inte) gjort detsamma framför paddan i sin säng. Då passar jag på att... jobba lite.
Lämnade arbetsplatsen för veckan med en obekväm känsla i magen. Beslut jag tagit, eller kanske snarare brist på beslut när när jag var ny och oerfaren i mitt nya uppdrag börjar komma ikapp mig. För att jag inte hade kunskapen, tiden och modet att verkligen fråga sitter jag nu här och ifrågasätter min rätt tlll mitt uppdrag. Jag har ofta känt mig överskattad, och mina tvivel bemötts med att jag underskattar mig själv. Konsekvenserna nu bekräftar de tvivel jag kände då.
Jag pendlar mellan känslan av att vilja fly eller stanna och bita ihop. Vara feg eller våga stå på. När jag rattar Gulingen genom av sportlovet gles trafik frågar jag mig själv vad varje alternativ skulle göra med min självbild. Att fega ur är lätt men inte att leva vidare med vetskapen. Att bita ihop är tufft men stärkande när man kommit igenom det.
Det är så mycket jag behöver göra men är tillbaka där tiden inte räcker till. Alla möten äter upp min tid, möten som var det tråkigaste jag visste för att de inte talade till mig och fick ögonlocken att förvandlas till bly. Mötesinnehållet svävade ofta ovanför eller runt omkring, om saker som jag antingen inte förstod eller faktiskt inte behövde. Alllt eftersom jag börjat förstå och behovet nu är där inser jag dess nödvändighet och tiden flyger fram. Tiden går inte bara fort när man har roligt. Den går desutom superfort när man behöver mer av den.
 
Nåväl, vad är en bal på slottet.
 
Torsdagscombaten gick kanon i alla fall. Ska man vara sjuk ska det vara som det jag åkte på. In snabbt, härja hårt och sedan väck lika snabbt. Kändes inte alls att jag legat i feberfrossa få dagar innan. Gött!
Idag var planen att göra en form av återbesök på en träningsform men då jag glömde grejerna hemma får det bli nästa vecka istället, om jag hinner. Eller nej, det handlar bara om att ta sig tid eller hur? In med perspektivet, vad händer om jag som många andra faktiskt kör ett lunchpass? Kraschar alla Volvos fabriker? Kommer verksamheten rusande med dragna sablar? Kommer kollegorna lyfta ett syrligt ögonbryn? Nej, nej och åter nej. Det är bara min egna prestationsdjävul som sätter scenarion och tankar i huvudet på mig.
Från min egna fantastiskt intressanta person till denna: "iGuy" kallas han och ska förhindra att Lilltjejens padda krackelerar mot klinkersgolvet igen. Tyvärr mot vad vi trodde var handtagen, förlåt armarna inte stela utan helt, tja gummilika. Inte alls så man kan använda en för att hålla upp den.
Men Ronja gillar den vilket är huvudsaken och trots att den inte kan lutas på något sätt står den i alla fall stadigt på sina rejäla ben.
 
(Touch me!)

Jag har inte haft skuggan av en chans (ta sig tid var inte applicerbart här) att fixa något alla hjärtans-aktigt till Johan. Han fick som vanligt middag klar när han kom hem vilket väl inte är så fy skam egentligen. Som tack fick jag en långstjälkad klassiker i den djupröda sorten jag tycker är vackrast. Vilken tur jag inte går i skolan längre.
 
Får se vad helgen bjuder på. Kanske åker vi och badar denna lördag också. Glömde ju berätta att vi var till Vänersborgs Vattenpalats förra helgen. Lilltjejen åkte de båda rutschbanorna men fick enligt reglerna åka med mig i den långa rörvarianten. Den korta branta flög hon ned för själv. "Igen" och "igen" som hon sade varje gång vi fiskat upp henne ovan ytan. Många blir kallsuparna men vill aldrig gå upp ändå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0