Första gången


Jordärtskocka. En ny erfarenhet för mig. Ska den vara hård eller mjuk? Och hur skalar man den?
Gratängen gjord på den och potatis blev mumsig i varje fall.
Rödvinssås. Också ny erfarenhet. Flaska med skruvkork medförde att jag slapp det karaktäristiska ljudet som blivit synonymt med besvikelse och olust. Och så lukten. 
Men rödvinssås är ju ganska gott om än inte fantastiskt så härdade ut ångorna över spisen. Johan fick slatten som blev över och erbjöd provsmakning. En del av mig är ju nyfiken på det där som sägs med mat och gott vin, så tog en smutt. 
Men näe, som med kaffe måste man lära sig uppskatta denna form av dryck. Och vilken eftersmak sedan, fullkomligt obegripligt!
Kanske var en dålig årgång.
Den inbakade oxfilen med svampkräm såg ut som något överkört så den blodliknande såsen passade ju bra till. Vet inte om det blev så himlarns gott. Ok men inget wow. Men med tanke på att jag lagade oxfile senast år 2003 får jag väl vara nöjd ändå. 

Idag är det tredje advent och både jag och Johan är synnerligen omotiverade till någon form av nyttomål.
Fast Johan gör ju någon form av nytta ändå. Själv har jag fortfarande inte lärt mig uppskatta att leka med barn, inte ens mitt eget. Krama och gosa fine, men riktig kvalitetstid i den form som Johan utan problem och med stort nöje spenderar - det ger mig ingenting. Snarare tvärtom vilket är ganska deprimerande. 
Fy vad trött jag blev nu. Va? ViPR om några timmar?


Kommentarer
Postat av: Jessica

Hehe, du är inte ensam om att tycka att det är trist att leka. Hoppas jag kan komma på träningen på Torsdag, det behövs mitt i all julstress. :-)

2013-12-16 @ 08:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0