En lång en

Klockan hann än en gång passera nio innan jag tassade ut ur Lilltjejens rum. Fadern till min ömma avkomma låg och snusade i soffan. Körde miniröj för att slippa våndas under svärföräldrarnas torsdagslyxiga stand-in. Körde in tandborsten i munnen, just ja packa träningsväska nu för att zombietrött slippa göra det imorgon bitti och glömma en sko och rena trosor. När jag ändå är i tvättstugan grabbar jag Lilltjejens kläder från torkställen, viker minitröja och drar några tag med tandborsten, viker minibyxor och några tag till, skåda multitasking.

Tvättmedelsrefillen från storhandlingen står på köksbänken och ser vilsekommen ut. Ut med den i tvättstugan och när jag ändå är där kan jag grabba några plagg till att vika till, jag är ju ändå där eller hur?
På vägen åker ytterligare några leksaker ner i korgen som nittio procent av sin vistelse hos oss varit tom, sådär titta där är ju mattan! Tar sluttampen av borstningen medan jag rensar skötbordet och fyller på blöjhögen, gott att bli av med förpackningen som stått på golvet! Till återvinningen med emballaget och när jag ändå ska dit kan jag ta med brallorna som också hör hemma i skrubben, dumt att låta dom ligga sedan helgens cachingrunda. Gnisseldörren till skrubben är ju redan öppnad, då kan jag lika väl passa på att källsortera mera. En oöppnad räkning? Ner i räkningsmappen, shit pomfritt vad organiserade vi är! Byter tandborsten mot munskölj och gnider handfatet nästanrent med näven. Tandkrämskluttarna försvinner i alla fall och kompenserar de fullstänkta speglarna jag ignorerar, nu full av förståelse över saliga mammas tjat att borsta tänderna nerböjd över handfatet för viss stänkbegränsning. Men orka böja liksom när man kan stå och glo på sig själv, eller slipp problemet och vik tvätt istället. Orka torka speglar, skärbrädan är ju avtorkad och diskstället tömt. Fluxar med ballongkinder och plockar undan min klädhög i badrummet. Hälften hamnar i tvättunnan trettio centimeter till vänster, sorterar in resten i garderob och lådor i sovrummet. Ser dammtussarna glida över golvet och kalkylerar att sannolikheten för att svärföräldrarna ska gå in i sovrummet kontra dammsugarväckt Lilltjej helt enkelt inte är värt risken. För att förbättra oddsen lägger jag en mental påminnelse att återbörda digitalboxens fjärrkontroll till soffbordet imorgon bitti. Kanske jag till och med kan slå in Disney Junior så de bara behöver slå på tvn när de kommer hem?
Fluxar färdigt och kvällskissar, borstar håret medan det skvalar. Multitasking var det som sagt och mina jobbiga långa hår singlar lämpligt rätt ner i muggen, typ. Gör ännu en dammsugar- vs vaken Lilltjejs-kalkylering och resignerar. Det ser i alla fall något bättre ut än innan.
Klockan har passerat tio och jag som vanligt tänkt lägga mig tidigare för att slippa nästan-somna-på-möte-symptom imorgon konstaterar än en gång att det misslyckades. Men jag har lite bättre samvete i alla fall.
God natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0