Grått men milt utanför

Svårt att somna och sov sådär. Jag som brukar vara mästare på att stänga av ligger och grunnar på allt jag behöver göra på jobbet inför Kinaresan. Jag vänder och vrider, rangordnar och sorterar men får det inte att gå ihop. Går upp och sväljer två huvudvärkstabletter när jag inser att jag INTE kommer att kunna somna ifrån värken.
Börjar dagen med att gråta en självmedlidandets skvätt i Johans famn och njöt av att Lilltjejen inte ville kliva upp förrän nio.

Det är frukost och vardagsbestyr, jag är disträ och trött. Johan tycker jag kan gå och lägga mig en stund men då blir jag bara tröttare - och mer stressad. Så nu har vi gått igenom kylen! Jag antar (hoppas) att vi inte är den enda småbarnsfamiljen som reducerat vardagsunderhållet till det allra nödvändigaste. Det vill säga dammsuga när katterna går skrämda cirklar runt dammråttorna, plocka från golvet så man kan gå hyfsat rakt från A till B och hålla tvättberget under tvåmetersstrecket. Det där lilla extra som att kanske dammtorka, ansa krukväxterna, plocka leksaker ur kökslådorna och STÄDA KYLEN, det hamnar liksom lite längre ner på prioskalan. Inte för att det i ärlighetens namn låg särskilt högt innan vi fick barn heller.

Man kan väl säga att det behövdes. Eftersom det här är en barnvänlig blogg fotade jag inte resultatet i diskhon, men en svensexa som börjat med ätartävling och slutat i badrummet kanske ger en minimal hint. En hel tub majonäs - oöppnad (oj vi hade visst redan en hemma) och diverse geggamojor av vilka en tesked ingick i något recept man en ambitiös dag fick för sig att prova och sedan aldrig mer. Ungefär tjugo procent av landets glas är till slut på väg att ta nästa steg i sin CIRCLE OF LIFE.
Huvudvärken vill inte ge sig men nu tar vi båda en skön paus medan Lilltjejen sover.

Vårt dagis har nu fått kameraövervakning. Om det funkar förebyggande och vandalerna åker fast är det väl investerade pengar. Jag har själv inga problem med övervakningshysterin många andra debatterar om. Vad gör det att jag råkar hamna på någon inspelning? Vad är det värsta som skulle hamna där? Jag petar mig i näsan? Kliar mig i skrevet? Vad är folk så rädda för om det inte är något rent brottsligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0