Bikupan

Man är inte riktigt på banan precis vilket i och för sig inte är så ovanligt när det handlar om mig. Ola var först plats efter mig och undertecknad fick för sig att jobba på sina sociala skills och frågade HUR HELGEN VARIT. För det var ju måndag eller hur? Fiskmåsen i farten igen.

När det nu är till 99,9 procent klart kan jag ju skriva om senaste dagarnas händelser som blev grädden på det berömda stressmoset. I slutet på förra veckan blev jag erbjuden att åka till Shanghai! De nya inköparna på det kinesiska huvudkontoret är i desperat behov av utbildning, vill jag ta hand om det? Klart jag kan! Hur många dagar har jag? Tre ok, det kan bli tajt men överkomligt. Hur många är dom?
Drygt 130 blir svaret. Öh säger jag och undrar när detta ska ske?
Vecka 48, kan jag bestämma mig typ nu?
När veckan är slut och jag har chans att andas efter intensiv fredag börjar det sjunka in. Drygt 130 inköpare på tre dagar? Materialet jag nu har är anpassat för tiotalet med hands-on training. Nu snackar vi hörsal och ett helt annat upplägg! Veckan därpå ska jag utbilda ett antal hitresande kineser och ligger redan ohjälpligt efter med femtioelva lösa trådar varav en del jag står helt rådlös till.

Så ja, bägaren rann över där under helgen och "vabbandet" blev "vobbande" som bland annat resulterade i att det nu blir vecka 50 istället, det vill säga lite mer välbehövlig tid att förbereda och prioritera det som nu är mest akut. Det är ju dessutom mycket praktiskt inför resan som tar tid att ordna som jag måste börja rodda i redan nu.
Fick i alla fall grymt stöd av chefen vid dagens möte med verksamheten så jag där nu vet vad jag ska fokusera på. En början i trådhärvan och liten sten av mina axlar. Positivt också att jag troligtvis löst ett problem som sinkat leveransen av deras nya datorer. Man får ju lyfta fram de små ljuspunkterna också!

Kina är såklart en stor ljuspunkt ur personlig synvinkel men orosmolnen gäller den professionella. Jag MÅSTE prioritera och lägga annat åt sidan för att utbildningen ska bli så kvalitativ som möjligt. Det blir en gigantisk utmaning för mig som vill tillgodose alla med en gång! Bikupa på tv:n och bikupa i hjärnan.


Kommentarer
Postat av: Elin

Å, vad häftigt!! Lycka till!

2012-11-08 @ 22:05:44
Postat av: Linda till Elin

Tack, tror det kommer att behövas! Xo)

2012-11-09 @ 07:15:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0