Tillit

Hur gör man egentligen för att återvinna ett förtroende? Bygga upp en respekt som inte bara är borta utan ligger på minussidan? Hur gör man för att våga lita på en som svikit?

I vårt fall har det så vitt jag vet handlat om kontakt via Internet. Ska jag då kräva full tillgång och insyn i all hans datorhanterande framgent? Så länge som krävs för att jag till slut ska känna mig säker på att ingen annan aktivitet är tillåten utförs? Jag vet ju faktiskt inte hur omfattande hans svek var. Ska jag sätta spionprogram på datorn? Spåra hans mobil för att ständigt kunna se var han befinner sig? Kräva test för könssjukdomar?
Skulle allt detta ge honom mitt förtroende tillbaka? Skulle det kunna hjälpa? Alla är vi olika så för en del kanske detta skulle fungera, eller bidra en bit på vägen. Själv är jag ganska tveksam. Vill någon dölja något så går det alltid. Vad säger att en full insyn i hans dator och mobil hindrar honom från att ha tretton alternativa mailkonton och kontaktsidor? Spionprogram och gps i all ära men medför det inte bara risk för total nojja? För man kan ju ändå inte veta! Kanske skulle det fungera som en bekräftelse på hans ord men för mig tror jag inte att orden skulle betyda varken mer eller mindre bara för att sms-loggarna är rena.
Vad skulle krävas för att du skulle återfå ett förtroende för någon?


Kommentarer
Postat av: Thomas

Spionprogram skapar nog inte nojja, men kan kansk mildra den redan befintliga!?

Bra låt! :-)

2012-01-17 @ 12:42:00
Postat av: Madeleine Blomberg

Det är mycket jag inte vet något om - spionprogram, tex. Men jag vet en sak eller två:

1) Den som burit sig illa åt och vill ha en ny chans kommer att vilja visa dig att han är "ren". Att han inte har något fuffens för sig. Det ligger i hans intresse. Så det märker du snart. Fråga honom om det ligger i hans intresse!

2) Man kan prova att vara misstänksam en tid och se hur man trivs med sig själv. Man kan kolla samtalslistor, kolla i datorn vilka sidor som besökts - går även om man raderat "alla spår". Kolla med experter eller i bibliotekets databöcker. Människor må komma och gå - det kan man ofta inte göra något åt. Men ens självrespekt kommer inifrån. Det man gör av sin tid, det man gör mot sig själv. Livet är evig, tänker jag. Det jag väljer är det vikigaste för mig - för det ska jag leva med. Gott dras till gott;-) Kolla in stenbergsifrankrike.blogspot.com/2012/01/dagens-tankvarda-ord.html

2012-01-17 @ 21:52:29
URL: http://systerysteroch7mamma.blogspot.com
Postat av: Madeleine Blomberg

1) Vill någon ha en ny chans kommer han att vilja vara noga med att inte dölja något. Det ligger i hans intresse.

2)Du som ska leva med dig själv ett helt liv - hur mår du om du är misstänksam? Står du ut med dig? Ens egna val kan ingen ta ifrån en. Och det goda dras till det goda så ingen förlust;-)

3)stenbergsifrankrike.blogspot.com/2012/01/dagens-tankvarda-ord.html

2012-01-17 @ 22:00:28
URL: http://systerysteroch7mamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0