Nyår 2011 så


Så ska man försöka dokumentera fyra dagar på ett sammanfattande och lättläst sätt.
Ett kort stopp i Gränna för att träffa farbror Olle som tog oss till ett minipluttigt men jättemysigt lunchställe mitt i det lilla samhället. Restaurang Valvet hette det och hade bland den bästa lunchbuffén jag erfarit. Högkvalitativt och otroligt gott!


Framme i huvudstaden bjöds vi på mumsig middag på sådant sätt som bara svågern kan! Deras pojkar är så livliga som en snart-tre- och femåring bara kan vara men otroligt snälla och goa med Lilltjejen. Framför allt Otto är synnerligen förtjust i henne.

Innan läggdags för småbarnen blev det en andra liten julafton då vi så senare än planerat kunde utbyta våra klappar. Lilltjejen fick alldeles för mycket och dyrt som vanligt, så även jag! Och inte nog med det - däribland en alldeles egen Briotax!


Jag fick också ännu ett par tingestar för att värma mina fötter!

Uppenbarligen har det framkommit att jag är rätt frusen av mig. Men i det Stockholmska radhushemmet var det synnerligen varmt - även för mig!

Jag blev nästan förvånad av att se hur väl pojkarna lekte med Lilltjejen. Eller ja, det vore kanske att överdriva ändå. Hon interagerade väl med dom och det märktes att hon tyckte om att ha dom i närheten.







(Småkusiner!)

Näst sista dagen på året fick pojkarna leka av sig på ett busland medan jag och Nina offrade oss genom att åka och handla. Okej, så illa var det kanske inte, i varje fall inte i gallerian där vi båda mellandagsfyndade lite och käkade sushilunch. Men att handla mat dagen före nyårsafton är inget för de klaustrofobiska! Eller för de med barnvagn.



En promenad i kylan hanns också med, liksom en hel del lek med familjens nya leksak. Inte alls beroendeframkallande!
 

(iPad)








Till nyårskvällen hade de beställt nåt som visst skulle vara extra najs. Jag uppfattade något med extra hängmörat, och bankat och sträckt eller något ditåt. Det jag hörde i alla fall var entrecote, vilket räckte för att jag skulle förbereda mig på att äta mig mätt på de tänkta tillbehören. Enligt mig är entrecote bara ett evigt skärande i jakt efter senfria bitar, oftast med ganska klent resultat. Men så muttrade svågern något om "pärlor till svin" och köpte istället en bit oxfilé till mig. Jag tror vi båda var lika nöjda med den lösningen, hohoho!



(Festmåltiden kan börja!)

Glömde fota för-förrätten som Nina gjorde, en form av laxröra på spröda "bröd". Sedan blev det förrätt i form av en svamp/skaldjursstuvning med hummerstjärtstartlettá la Anders. Första gången jag äter ren hel hummerstjärt tror jag!
 
Varmrätt så i form av oxfilé till mig och senkött till de övriga, med potatisgratäng och hemgjord bearnaisesås. Tänk bara en sådan sak som att göra sin egen beasås! Notera nappen, vällingsflaskan och barnmuggen intill. Här var det finmiddag med inslag av småbarn med allt vad det innebär!
Utmaningen i att få till bra foton till exempel.

(Det första av fyra försök blev faktiskt bäst)


Efterrätten var mitt uppdrag som enligt värdparets förslag blev chokladfondant med hallon- och passionsfruktssås samt vaniljglass. Inte alls dumt, även om den kunnat tas ut något tidigare för ett kladdigare innandöme.


(Alla är välkomna till bords!)



(En liten storasyster med gigantiskt hjärta!)


Liksom min omtänksamme svåger hade systeryster inföskaffat ett icke alkoholhaltigt nyårsbubbel åt mig! En som av någon anledning passade mig ypperligt då allehanda alkoholfria försök till champagne och dylikt har en förmåga att smaka synnerligen illa, inklusive de promillehaltiga utbuden (ja, smakat har jag allt!)


Vi höll oss faktiskt vakna till tolvslaget och besåg pengar sprängas i luften över Bromma. Därefter lät jag mig besegras i Risk (hade ju tokdominerat kvällen innan) för att till slut få gå och lägga mig.

Hörde min syster och hennes karl rumstera ett bra tag där uppe efteråt, bland annat hörde jag min kameras kännetecknande avtryckarljud. Jag lämnar det fritt för egen fri tolkning. Jag börjar.



(Knappt två timmar in på nya året. Åh, titta - en kamera!)


 (Mitt nyårslöfte blir att våga visa mitt sanna jag - en ... en ... gul filur!)





(Ja, det är den icke alschoholfria varianten schom vi andra drack. Hurschå?)



(Ett av våra husdjur)


(I närbild)


(Ett annat husdjur)


(Trodde det var ute med gällivarehäng)


(Ytterligare ett husdjur- ett blått)

Tack syster och svåger för avslappnade och trevliga dagar. Ni är bäst! Tyvärr kunde jag inte riktigt göra dom rättvisa av en specifik anledning, men det platsade inte riktigt i detta inlägg.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Kan se hur du går omkring på jobbet med taxen efter i ett snöre... :)

2012-01-02 @ 14:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0