Dagens sista


Jag sneglar till vänster och vad finner jag där? Jo en pigg lilltjej med "bordet" fullt av leksaker där det enda som duger är en prasslig kexförpackning. Min tomma vitaminburk med makaroner (okokta såklart) funkar fortfarande. Det behöver inte vara så avancerat ibland.

Oo kastade sig ut på FTF-jakt, men av nyligen mottaget sms verkade han bara bli god tvåa. Ytterligare två loggningar blev det visst på vägen och han skulle säkert inte ha några större problem att vara ute halva natten när han väl kommit igång!

Själv sitter jag här och funderar över hur en mördare ser ut. Eller snarare hakade jag upp mig på (nähä) hur många som verkar reagera på att mördaren i Oslo vars bild nu publiceras i vartenda massmedium ser så genuint vanlig ut. En ljushårig gutt som lätt kunnat passera som vilken mannen-på-gatan som helst. Frågan jag ställer mig till alla dessa som reagerat på denna ondska personifierad i alldaglighet: Vad hade ni väntat er? En stirrande blick med illa dolt vansinne? Gärna med ett något grimasliknande leende som mer kunnat ha orsakats av någon okontrollerbar muskelryckning i ett grovt och orakat ansikte? Vore inte det lika naivt som att tro att den typiska missbrukaren är den som sitter och hänger på parkbänken utanför Systembolaget, när vi vet att de flesta missbrukarna lever och bor mer eller mindre väl dolda bakom idylliska familjefasader och fasta arbeten?

Än en gång: När ska folk fatta att ondskan finns överallt? Ö-v-e-r-a-l-l-t. Och jag hoppas verkligen att det framgår att det inte är enbart geografiskt jag avser.

(Halva inlägget senare...)


Oo är tillbaka och noterar hur trött jag ser ut. Vadå? Jag ser väl ut som vanligt? Synd att det inte kan smitta av sig något till vänster.




Kommentarer
Postat av: anna

Att ha en krypande bebis är tröttsamt...

2011-07-24 @ 23:36:22
Postat av: Stefan

Men gullig är hon... :)

2011-07-25 @ 11:33:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0