Sten, äpplen och glas


Att Skåne är platt vet väl de flesta. Men att beskriva det som platt kan lätt ge en släng av tråkighet vilket det verkligen inte är! Dessa vidsträckta fält av grödor som når så långt ögat når och så nu när de flesta nått sin fulla mognad. Vajjert! Efter många mil, många stopp och många cacher förstås är vi så hemma igen!
Gårdagen började med att (efter ett gäng chacher) blåsa ner till Åhus. Det har man ju hört talas skulle vara en fin liten ort vid Österlen. Men liksom Smögen har rykte att vara ett givet mål på västkusten var också Åhus en besvikelse där nere. Liknande Smögen var det ett kortare promenadstråk längs vattnet och nada mer.


Tre cacher och lunch blev det innan vi åkte ut på irrfärd genom Skånelandskapets oändliga fält i jakt på ett ställe som skulle ha en kakbuffe! Olof Viktors hette det tydligen men förhoppningen att hitta det minskade i takt med antal mil vi irrade, samt det obefintliga omnämnandet av ordet buffé på deras hemsidor. Till slut hittade vi dock fram och det var hur mycket folk som helst där! Något kakfrosseri blev det inte för där var det ju mest tråkigt bröd som gällde. Inte fattade vi varför det stället liksom skulle vara så populärt!

Nej, istället styrde vi kosan mot Ales stenar. Jag har varit där för ett gäng år sedan och det var lika vackert denna gång!
 

(ENDA bilden på oss alla tre!)



Efter det blåsiga besöket blåste vi till Kivik för att hinna besöka Äpplets hus innan de stängde. Butiken var dock mycket mindre än jag mindes den, och de hade inget kul att köpa heller (kanske bra). När jag var där förra gången köpte jag en jättefin stor glasskål i form av ett äpple till syster-yster. Nu blev det istället ett flak - med juice! Vi har ju dille på Kiviks svartvinbärsdryck, så varför inte köpa ett flak när man ändå är där och spara några kronor?



Efter Kivik blev det Simrishamn via en liten sevärdhet (och cache) vid namn Kungsgraven. God middag och en liten sväng i kvällssolen innan vi styrde kylaren tillbaka till Karlshamn.



(Mitt liv i en babysitter"- av Lilltjejen)

Hon var varit otroligt tålmodig med allt bilåkande! Stundvis framför allt igår blev hon less mot slutet. Skivan med barnvisorna har gått några varv om man säger så då hon verkar gilla dom! Vi börjar bli rikitgt haj på "Ketchup ska prutta" och "Idas sommarvisa" bland annat!



Att vara lite trevlig skadar aldrig! Om man sedan uppfattas som trevlig eller bara knasig är en annan femma som jag ibland bryr mig föga om.


(Om jag spelar död sätter de mig inte i bilen igen!)


Vi lämnar Karlshamn med målet att hinna med så mycket som möjligt av Glasriket. Första lunchstoppet blev Emmaboda som var... dött. Sömnig småstad i sitt esse!
Lunch och en cache innan nästa stopp i Johannesfors där det "Kristina från Duvemålas"  kända astrakanäpplet inhandlades! Kunde ju inte motstå!

Sedan blev det också Orrefors följt av Kosta.


Jag är jätteglad att vi tog vägarna genom Glasriket, vilket vi faktiskt inte tänkt från början! Det blev många småvägar som stundvis gav intryck av plötslig teleportering till Norrland! Men roligt att se det öppna Skåne bytas ut mot de Småländska skogarna med sömniga orter där loppmarknader skyltades till höger och vänster. I Johannesfors fick vi också möjligheten att titta in i glashyttan där glasföremål togs fram med imponerande hastighet. Inte riktigt som ens egna prestationer där i Stockholm under Annas möhippa!
Det är alltid lika fashinerande att se hur tillverkning går till och så ett sådant hantverk som glasblåsning!

(Hemma igen!)

Oo har lagt sig, Lilltjejen somnade förvånansvärt lätt trots en väldans massa sovande i bilen idag så jag sitter här nu, trött i ögat men vill avsluta detta inlägg.
En kort men intensiv liten semestertripp som varit mycket bra! Vi känner båda att vi fortfarande har platser att besöka på östsidan av landet, så ännu en tripp kan inte vara omöjligt!

Imorgon är det ny läkarkontroll av Lilltjejen, sexmånaderskollen.
Ännu något emotståndligt som följde med hem från Kosta! Me like!
Men nu - God Natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0