Inte flux

Varför måste de där små röntgenplåtarna ha så infernaliskt vassa kanter? Som att tandläkarbesök inte är plågsamma nog ska man få in dessa små rakblad så långt som möjligt för att sedan höra "bit ihop". Stor förvåning dock - inga hål! Däremot förebrående pikar om att jag måste borsta ordentligt och dessutom använda tandtråd varje dag. En gång i kvartalet räcker tydligen inte. Synnerligen grundlig var denna nya tandläkare som gick med stickgrejen i tandköttet lite väl djupt enligt mitt tycke. Rena blodbadet.
Lätt tandköttsinflammation och tandsten aja baja. Fick visa med tandtrådsgrej hur jag gör när jag nu väl gör det. Godkänt, och så visa med tandborste på löständer jodå tekniken var det inget fel på. Då är det kosten! Äter du mycket frukt? Öh hahaha! Kände för att skylla på det där med kineser och karies som en läsare hintade om men ville inte att hon skulle plocka fram borren.

Ilningarna jag känt i nedre kindtanden berodde troligtvis på dess frekventa lagningar och relativt tunna emalj. Tid bokades för att lägga plast ovanpå som skydd. Jag hade ju faktiskt en rejäl grop där om än inte hål. Och så en annan tid hos tandhygienist.
"Bara" sexhundra spänn tack vare tandvårdsbidrag på trehundra som alla tydligen får. 150 per år och inget besök 2010, därav 300.
Köpte det rekommenderade tandsköljet då det är större sannolikhet att jag använder sådant än tandtråd, och så fick jag en pluttegullig liten tub med tandkräm. För det jag betalade borde jag fått en hink.


(Inga hål! Det är inte flux - det är flax!)


Hittade farmor med barnbarn i trädgården när jag kom hem. Det är varmt idag också! Just det, jag tittade förbi Sportlifes nya anläggning i Angereds centrum där jag ju ska börja köra nästa vecka. Vilken skillnad mot för när Crudo hade lokalerna! Totalt omgjort, ljust och fräscht! Gruppträningssalen var riktigt stor och påminner om Kållereds mindre sal på det sätt att den är bredare än den är djup men denna är större och har en liten "scen". Kan nog blir bra!

Något annat som också blir bra är golvet! Wo-hoo! Nu ska det bara torka ordentligt, så imorgon kan vi börja möblera och ställa i ordning som vi vill!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0