Tredje dagen


Min utsikt för typ fem minuter sedan. Brunch i form av blodpudding. På min tredje dag som mammaledig på egen hand är det den semesterlika känslan när man kan ligga och dra sig tills klockan är halv elva. Undrar bara när den känslan kommer att ersättas av rastlöshet. Skyller den utdragna morgonrutinen på Ronja, men inser på ett plan att det är ett sätt för mig att få "vakentiden" att bli kortare. Men å andra sidan är det väldigt gott att sova in nattamningen på morgonkvisten. De senaste dagarna har jag ju klarat mig utan eftermiddagslur just tack vare de långa mornarna. Men hur gör de som har fler barn som ska underhållas? Jag är imponerad! Att underhålla och ta hand om ett eller flera till barn samtidigt känns som mission impossible!

Lät det illa det där med att hålla "vakentiden" kortare? Det kanske det gjorde. Jag måste försöka fylla mina dagar, men känner ingen större lust för någonting. Rastlösheten kanske behöver infinna sig och jag är ju faktiskt bara på min tredje dag. Oo tycker jag ska pallra mig iväg till öppna förskolan, eller på annat sätt se till att aktivera mig. Det erbjuds babymassage, babysim, babysång och baby hit och dit. Som sagt, min rastlöshet har inte hunnit infinna sig, för just nu låter det bara SÅ tråkigt och obeskrivligt rent ut sagt larvigt. Men de där grejerna är väl knappast för de grönsaksliknande avkommorna, utan snarare för de rastlösa föräldrarna som har behov att utbyta sömnvanor, bajsfrekvens och barnvagnsmodeller. Jag har inte riktigt kommit dit ännu. Men jag har typ åtta åtta månader kvar, så min törst efter vuxet sällskap kan ju komma att förändras! Men än så länge räcker det så fint med Oo, så ingen press på honom höhö!
Han ska få spela innebandy imorgon i varje fall, se så snäll jag är. Och själv börjar jag vara väldigt sugen på combat! Eller att rent generellt få tillbaka orken och kondisen igen. Vågen visade under 80 i morse och skrevet känns mer eller mindre återställt. Kan nysa och hosta utan större oro för att allt ska ramla ut, och avslaget har minskat rejält. Dock inte lukten hos det...urk. Tror dock inte jag skulle känna mig riktigt bekväm i att hoppa och skutta, så får nog vänta lite med jump-kicksen och muy-thai knän ett tag till och mjukstarta med lite promenader. Skulle nog vara rätt knäckande att hoppa direkt in i ett combatpass just nu, heh. Vågar knappt tänka på hur obefintlig min kondis och styrka måste vara!

(På stolen intill.)

Vädret är vackert på utsidan, så funderar på att packa ihop mig och min avkomma och dra ut på en promenad. Får ta Saabis någonstans där det funkar bra att utgå med vagnen. Våra backar med sin frusna is och smala passager känns inte så lockande.

Fick förresten ett samtal från nån jag inte minns namnet på. Jag hade visst vunnit någon utlottning som gjordes under gravidyogan jag deltog i. Presentkort hos nån hudterapeut eller nåt, som också erbjöd två gratis"konsultationer" där den första skulle behandla ansiktet och händerna på omvårdnadsfronten och den andra gällande make-up. Haha, kunde ju inte ha hamnat hos en sämre lämpad vinnare! Min ansiktsomvårdnad som sträcker sig till insmörjning av hudkräm som jag också kör över hela kroppen, och make-up som sträcker sig till lypsyl vilket knappast kvalar in under kategorin make-up!
Tipsade om en vän som kanske skulle uppskatta konsultationerna och presentkortet bättre. Tjejen föreslog att hon kunde göra de där konsultationerna för oss eller flera tillsammans, som ett tupperware fast för egenvård. Eh nej tack, inte riktigt min grej - tack och hej! Typiskt när jag för en gångs skull vinner något!


Kommentarer
Postat av: Elin

Vänta du lite med öppna förskolan, det är ofta mycket barn även om det är på "bebistid" och med det mycket sjukdomar om äldre syskon är med... Vi gick dit då o då och det var trevligt att ha lite vuxenkontakt där så jag rekommenderar verkligen att testa...



Ah, så det var hon som ringde? Får tacka! Tyvärr svarade jag inte, hörde inte men hon hade lämnat ett meddelande så får testa att ringa tillbaka igen :) Trodde det var en försäljare så hade inte så bråttom med det ;)

2011-01-22 @ 10:06:34
Postat av: Linda till Elin

Heh, fick en kommentar av en i Allum som frågade hur jag vågade ta med henne dit. Då jag såg frågande ut förtydligade hon alla människor och sjukdomar som florerade i köpcentret. Eh, vågade inte påpeka att det var Ronjas andra besök där i henne hittills tvåveckors liv! Xo)



Ah, så hon ringde samma kväll ja. Varsågod, kanske du hittar nåt för det där presentkortet? :o)

2011-01-22 @ 13:58:32
Postat av: elin

Ja jag hoppas hon ringer igen. Det va upptaget när jag ringde upp men jag messade henne.



Bevisen e väl mest i vagnen när man handlar iof men vi var sällan i affär de första 2 månaderna i rädsla för rs viruset. Var

2011-01-22 @ 21:39:19
Postat av: elin fortsättet

Vår barnmorska skrämde nog upp oss o så hade två kollegors barn haft rs strax innan Noel föddes så blev väldigt försiktiga då!

2011-01-22 @ 21:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0