Nattsudd

En viss dygnsrytm har börjat ta form. Sova sova sova nästan hela dagen med några matpauser emellan, för att fylla blöja efter blöja och äta ännu mer under natten. Inte många timmars sömn inatt, tjoho bara att vänja sig.
Man blir som en robot, i detta läge är det ju en orsak till hennes gnäll: Blöja, nåt på gång till blöjan eller hunger, så man försöker mekaniskt att ge tutte, nehej, vagga och byta ställning och trösta tills det brakar till i någon av ändarna. Ibland tar det bara lite tid så man hinner undra vad som är fel? Ibland är hon kanske helt enkelt vaken och rastlös?
I vilket fall sover hon nu som en stock och har gjort det längre i sträck än inatt. Rackarns tjej!

Igår blev det bowling! Jag var så trött och öm i skrevet att jag nöjde mig med att titta på och glassfrossa medan Oo fick stryk av sin gamle far och Ronja bara sov och sov.
Jag var ju rätt tveksam till att åka upp hit till Sälen, men nu tror jag min återhämtning underlättats rejält av att skämmas bort av Oos familj både beträffande markservice och avlastning. Får mig att gruva mera inför hemkomsten, men det får man ta då.

Köpte ganska tidigt sådana där mjölkuppsamlare tillika plastkupor samt en salva som jag nu inte minns namnet på, och nu är det inte riktigt lika ömt vid amningen. Inte skönt, men inte så man har lust att bita tillbaka när hon kommer med sin tandlösa men krokodilliknande mun! Kan tack vare samlarna också spara ihop såpass att Oo eller farmor kan flaskmata framåt kvällen när jag gått och lagt mig.
Står känslomässigt fortfarande ganska neutralt till min mammaroll. Hade jag inte ammat hade det nog varit än svårare att anknyta. Nu kan jag betrakta henne och förundras över hennes litenhet, hur det kan bli en hel minimänniska av en enda cell, gemensamt skapad av mig och Oo.
Men jag har inget behov eller vilja att gå omkring och bära, krama, pussa eller gosa så som Oo eller hans familjemedlemmar kan och gärna gör. Jag matar när det verkar behövas, bär lite emellanåt för att trösta men annars lämnar jag ifrån mig henne till andra mer villiga händer. Blir hon liggande hos mig efter en matning kan jag finna det lite småmysigt, ungefär på samma sätt som att ha katterna i knäet. Hon är ju så oskyldig att mina avoga känslor har svårt att rättfärdigas. Därför blir det att jag varken tänker eller känner särskilt mycket.
Jag försöker fundera på hur samtalet med psykologen nästa vecka kommer att avlöpa. Kommer jag att få frågor som utlöser en störtflod av känslor? Bli tvungen att sätta ord på något jag ännu inte vågat?
Försöker ändå att se med tillit på framtiden och det positiva i min förundran som jag ändå känner. Man måste ju börja någonstans.


(Bortskämd som sagt...)







(Till ikväll!)











 







Kommentarer
Postat av: Karin Norrby

Hej! Har läst din blogg i en vecka nu. Inte hela, men delar av den. Gråtit floder, och känt igen mig väldigt mycket också. Är själv adopterad från korea, 36 år och även växt upp med en viss del missbruk inte alls i den utsträckning som du dock.



Har två barn på 3 och 1 år, skulle aldrig ha barn, blev helt oplanerat. Glad för det då jag förlorade min syster för 4 år sen.

Måste bara säga att jag kände ingenting första dryga halvåret. Och nu när han är 3 år känner jag att jag skulle göra vadomhelst för honom, men kan känna precis som du skrev, är det värt med barn man kan aldrig få vila efter jobbet osv. Men bara en kort sekund. Är humörsmänniska. Det jag har lärt mig är att lämna över om man får hjälp och sova. Allt blir bättre när man fått sova lite...

Lycka till med allt!



Hälsningar Karin

2011-01-13 @ 13:57:13
Postat av: Linda till Karin

Hej Karin,

Tack för dina ord och att du delade med dig av dina tankar och känslor! Även om man läser och får höra av bm och "proffs", är det ändå trösterikt att höra av andra att man inte är ensam med sina tankar.

Beklagar förlusten av din syster men gläds att du funnit den där kontakten med din son som jag nu inväntar hos min tös.

Önskar dig också all lycka!

//Linda

2011-01-13 @ 17:29:20
Postat av: Anna

Du verkar må bra! Steg för steg som sagt! Kram!

2011-01-13 @ 21:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0