Januari

God fortsättning och allt det där! Här är vi nyss uppstigna och klockan har passerat elva! Man får väl passa på så länge man nu kan va, för snart är sovmornar ett minne blott!
Det töar på utsidan och nya året firades in till plusgrader, mulet och blåsigt väder.
Får tacka Elin, Camilla, Andreas och Denis för en mycket trevlig kväll med fantastiskt god mat!

 

Denis mamma hade varit i Ryssland och kommit hem med äkta rysk kaviar som frikostligt östs på små aptitretare till välkomstglaset. Jag tittade först lite skeptiskt på de relativt stora äggen och tänkte att det måste vara som att äta Abbas produkter där man kan känna äggen rulla omkring i munnen, men dessa bara smälte i munnen! Mm vad gott det var!
Förrätten hade Martin bidragit med i form av en skaldjurssoppa gjord på egentillverkad fond och den var helt sanslöst god! Hade inte varmrätten väntat hade jag kunnat äta bara den som hade platsat på vilken topprestaurang som helst!



Restaurangklassen fortsatte med inbakad oxfilé med potatisgratäng och sås! Ja, jag gillar sås! Grönsakerna i form av färska möra sparrisar kom efteråt. Man kan ju inte komma ihåg allt! ;o)







(Sprängmätt Linda!)













Undertecknad kunde tacksamt notera att inte bara hon finner det svårt att bedöma mängden mat som behövs för x antal personer. Men att ha oxfilé med potatisgratäng i matlådan på jobbet är ju inte helt fel! ;o)

Jag fick sådan där jobbig krypliknande värk i benen, samt trötthetsskov efter all mat, att det passade perfekt med en liten promenad med Oo för att ta årets sista cache. Hade spanat in och hittade snabbt en på lagomt avstånd intill Söderleden. Skönt med lite luft och att få röra på benen.

Väl tillbaka var efterrätten på gång, och efter några försök att tända i fel ände (fniss!), presenterades så - marängsviss! Kunde jag BLI mera mätt?? Snacks, godis och Toffifee dessutom, aargh!


(Oh lala!)










(Oo tycker jag ser ut som Kermit!)












Därefter blev det "När då då", det enda som vi snyltgäster bidrog med, tills det var dags att skåla in nya året. De två havande fruntimren och deras respektive gick ut för att låta korken flyga och sniffa på krutröken.

Vi hade parkeringstid till 01, vilket var rätt lagom. Tröttheten slog till rejält när vi kom in i värmen igen, och snörvlande Oo hade ingen röst kvar. Nu var det whiskeymånad!

På vägen hem gjorde vi bort nyårsdagens och därmed årets första cache! :o)

(Fulparkering in the name of caching!)
 
Oo avslöjade att han varit mer nervös än han avslöjat för att Ronja skulle titta ut innan nyår, och var nu väldigt lättad! Kan inte annat än hålla med!

Stupade i säng, men hade ändå såklart svårt att somna. Så det var inga problem att sova så länge idag så att säga! Oo säger inte mycket nu, småviskar bara när han måste, snorar och ser allmänt eländig ut. Själv mår jag hyfsat, men tycker att det borde ge sig nu för oss båda.
Nu har klockan passerat halv ett, så lite brunch vore kanske på sin plats! Och snart kan man ligga i soffan och störa sig på att Ivanhoe inte väljer Rebecca - igen!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Bra jobbat att klara er över nyår! Slappna av och gå ut i snön imorgon! :-)

Kramar i massor!

2011-01-01 @ 13:28:00
Postat av: Stefan

Ja, ja... får väl vänta på Ronja till 110110 nu då...



God fortsättning på er!!

(Du är lite lik Kermit på det fotot!) :)

2011-01-01 @ 15:14:29
Postat av: Linda

Jenny: Ja phuu! ;o) Kram



Stefan: Hrmpf! Tack detsamma!

2011-01-01 @ 23:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0