Såklart

Bild från igår då jag var betydligt piggare än idag. Halsont, snor och allmänt seg efter lite sömn och huvudvärk. Verkar som lilltjejen smittade mig ja. Verkligen toppen när jag ska köra igång i Kållered på torsdag, men hade å andra sidan tänkt att denna förkylning skulle bli en snabbt avklarad historia. Hör du det!?

Längtar till Oo kommer hem så jag kan ta en bastu! Sitter och fryser i tjockfleece och försöker komma på någon form av middag till ikväll. Alltid lika roligt.



(Sovit dåligt, snorig och vill varken äta eller dricka - men pigg och glad ändå. Högst orättvist!)


Av någon anledning har frågan om läxor kommit och gått ur min hjärna på sistone. Det vill säga att jag är så väldans nyfiken på vad mina gamla elever egentligen tycker idag om mitt geenrösa utdelande av dom. Där och då var det både bu och bä och meningarna är lika delade hos lärarkåren. Att skippa läxor hade ju underlättat för både mig och eleverna men vad anser eleverna så här i backspegeln? Var det helt meningslöst? Likaså skriftliga prov. Det debatteras om att sådana ska bort lika väl som betygen. De orsakar stress och press hos somliga men likväl motivation och tillfredsställelse hos andra. Den debatten vill jag dock inte ge mig in i då det ändå inte är något jag kan påverka den dagen jag möjligtvis återvänder till katedern. Nu skulle jag faktiskt bara vilja veta vad mina forna telningar tycker om de veckovisa läxorna, en form av utvärdering så här ett gäng år i efterhand.


Kommentarer
Postat av: Anna

Hu vad jobbigt med förkylning! Så klart det är något som går snabbt över.



2011-08-24 @ 12:38:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0