Huffi'n and puffi'n

En souvenir - den förgrymmade bulten! En liten tröst för Oo är att det inte räckte med muskelkraft i alla fall.
Eftersom Oo tog Saabis til Malmö var Monica så snäll och passade lilltjejen medan jag körde på tre sommar- och ett vinterdäck till Gothia Bilservice intill Gråbovägen, ett oprövat kort som kunde ta emot med så kort varsel. En liten privat verkstad med en infart knökafull av bilar i olika fason. Inget jätteförtroendeingivande intryck precis, men karln på telefon hade låtit helt ok vilket snabbt också bekräftades när han kom ut ur det lilla garaget. Sedan utspelades en trettio minuters minifars vid namn Lossa Bulten! Först mutterdragare med olika insatser som dock bara renderade mutter (fyndigt jag vet) och ännu en tur in i garagets mörker. En mindre slägga och "bonk-bonk" på den misshandlade bulten och så mera mutterdragare. Nada. Väck med mutterdragaren, ny insats hamrades på och så vanlig hjulmutternyckel (fick leta på Biltema.se för att hitta namnet), och så ett meterlångt stålrör över för något längre hävarm. Förgäves. Diverse svordomar blandades in i muttrandet och så en ny tur in i garaget. När han så kom ut med migsvetsen höll jag på att brista i skratt. Med en vinkelslip kapades en annan bult som svetsades utanpå den demolerade och så mutterdragare igen som inte mer än brummade till förrän svetsfogen brast. Nytt försök med fler fogar men samma nedslående resultat. Mera bonkande med minisläggan och ny svetsning - fler svordomar och ny tur in i garaget. Större mutter svetsades på och så en halvminut med mutterdragaren och - triumf! Man kan ju bara vara tacksam för att det bara var en bult, men nu sitter så det sista sommardäcket på kära Gulingen!

Ilade hem och så blev det en promenad till badsjön i solskenet. Jag är riktigt stolt över mig själv att jag faktiskt ringde och bad om hjälp med barnpassning! Det går framåt! Höhö!

Nu är Oo hemma, trött efter intensiv dag i Skåneland och bilkörning så det blir en tidig kväll. Nu är det någon form av gymnastiska övningar på golvet med lilltjejen. Jag forskar inte :o)

Avslutar med en bild på min första bebis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0