Wicked witch!

Jag känner för att försöka se lite mer kontorsaktig(?) ut och byter ut jeans, tjocktröja och sneakers mot leggings, ärmlöst och stövlar. Frågar Oo lite försynt om jag duger.
"-Wicked witch!" är det första och enda han säger. Tack för den.
Gosar ömsom brottas i soffan under kvällen och Oo konstaterar hur duktiga vi varit som inte ätit godis på länge. Det är sant, vi har motstått frestelsen varje gång vi handlat i varje fall under en hel veckas tid. Skamset erkänner jag ett visst mått av frosseri på jobbet istället. Hallå, jag är på smällen och vi har en kiosk två trappor ned!
Men se vad lite det är längst nere i botten! Frosseri i måttlig skala. Typ.

Syns inte riktigt på mig på bilden, men leoparden ser rätt tredimensionell ut nu! Är så nöjd med mitt Gekås-köp. :o)
Combat inbokad ikväll, så jobbar över också idag för att kompensera morgondagens ultraljud och psykolog. Kan passa bra att efter det samtalet gå på fotboll och se U-21 landslaget möta Israel på Gamla Ullevi.

Skickade förresten ett mail till svenska ambassaden i Seoul med förfrågan om möjlighet till passförnyande. Har ju ingen aning om vart man ska vända sig, men tänkte att de kanske kan ge lite tips i varje fall.

Gjorde ju om det där valpejl-testet men valde några av de yttersta alternativen istället, där jag första gången varit sådär. Då fick jag M och S på exakt samma andel! Lyssnade på en debatt mellan Anders Borg och Tomas Östros. Totalt meningslöst att försöka få fram någon form av ståndpunkt, så kanske inte så konstigt att jag hamnade med de båda partierna lika i testet. Kom sedan på att jag kanske gjort testet på helt fel sätt. Jag svarade ju på frågorna mer eller mindre "med ryggmärgen". "Monarkin ska avskaffas" Jepps! "Det ska vara fri entré till statliga muséer" Jamen det låter väl trevligt!
Borde man inte svara och därmed rösta utifrån det som gynnar mig bäst personligen? Det kanske är jättebra för mig att vi har en monarki på så sätt att det gynnar landet och på så vis kommer mig till gangn på nåt långsökt ännu inte upptäckt sätt? Man vet ju inte hur påverkan av andra instanser resulterar i effekter på mig. Jag som inte är höginkomsttagare kan ju spontant tycka att de rika ska beskattas mer enligt en barnslig "Robin Hood"-attityd. Hade jag å andra sidan varit höginkomsttagare hade jag säkert funnit det synnerligen orättvist. Men vilket av alternativen gagnar mig mest egentligen där jag nu befinner mig i livet? Ska jag rösta medmänskligt och tänka på pensionärerna, när jag själv har flera mandatperioder kvar innan jag själv är där? Eller på student- och ungdomsfrämjande frågor när jag lämnat den delen bakom mig? Sådana satsningar kan ju löna sig för mig ändå, det vet jag ju inte! 
Och politikerna lägger tid och pengar på smutskastning, egna förmåner, fjäskkampanjer och plakat i varje korsning och på varenda stolpe. Nej, känns som man måste vara nationalekonom eller nåt för att möjligtvis kunna fatta ett någorlunda välavvägt beslut. Urk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0