My name is Jung!

Okej, tydligen lyckades jag inte bena ut någonting i gårdagens inlägg, där jag försökte klargöra att min inställning kontra föreställning. Oo blev bara förvirrad, och märkte också själv när jag läste det högt igen för honom att jag kanske snärjde in mig själv i begreppen! Nåja, jag gjorde ett försök i varje fall, och den efterföljade diskussionen vi hade efteråt gjorde nog inte saken klarare för honom. Kanske för att jag försökte blanda in jämförelser med fallskärmshopp och bungyjump? Xo)

Valet närmar sig och med det följer all denna jäkla propaganda! Ska bli intressant att se hur många partier som städar undan alla plakat och skyltar efteråt! Tycker det är fel och orättvist att de största partierna får använda skattemedel för att marknadsföra sig själva. Fjäska med artistuppträdanden, och "gratisgåvor" vid kampanjer och valstugor.
Och alla dessa affischer och plakat överallt, de säger ju ingenting! "Kryssa Kalle Svensson!" Öh, för att?
"a, b, c, d, e, fp" där Folkpartiet hävdar att framtiden börjar i skolan eller nåt. Vad jag vet så kommer g efter f, så ska Folkpartiet ta hand om den biten känns det inte vidare förtroendeingivande! Nej, den "fyndigheten" var långsökt!
Och sedan de där upp och nedvända ansiktena med "Superdumt" över, på vad jag antar var moderater? Vad sjutton var det? Plakat med smilfinkar som liksom ska se förtroendeingivande ut? Nej, böter för nedskräpning ska det vara banne mig! Och sen när man ska rösta och de står utanför och hänger och delar ut röstkort samt sista-minuten raggar. Trackasserier! Grr!

Roligare saker och betydligt mer intressanta än politik: Jag! :o)
Har utbildat en jättego tjej från Kina, och ofrånkomligt blev det lite allmänt prat (titta, jag kan socialisera!) där vi bland annat kom in på våra ursprung. Hon har bott här i fyra år, så det blev ganska intressanta jämförelser med Sverige och Kina. Kom också in på Korea, så jag fick bland annat veta hur mitt koreanska namn uttalas! Först och främst trodde hon att jag kom från norra Kina eftersom tjejerna där generellt är lite längre, och hon tyckte inte heller att jag såg så typisk koreansk ut på bland annat ögonen. Jaja, kanske jag är en blandis vem vet? Det var ju en del amerikanska soldater där på den tiden.
Hur som helst, så har jag ju alltid trott att mitt namn Su Jung uttalats [So Schang], och att det var mitt förnamn. Sedan fick jag efternamnet Yeo av barnhemmet efter statsdelen som barnhemmet låg i, Yeo So City eller nåt sånt. Enligt uppgift lämnades jag på barnhemmet med en lapp där Su Jung samt födelsedatum stod, men när jag skulle adopteras och behövde ett efternamn fick jag Yeo.
Enligt Shan som denna kinesiska heter, uttalas Su Jung [Son Sho], där Jung då är mitt förnamn, och Su mitt efternamn! Man skriver tydligen i den ordningen, och Jung var ett rätt vanligt namn. Jag ska ju tydligen ha kvar mitt koreanska medborgarskap, då det enligt mamma och pappa aldrig sades upp, till skillnad mot min syster. Jag har länge funderat på att förnya mitt koreanska pass om det nu är möjligt, bara för skojs skull! Ringde till och med koreanska ambassaden i Stockholm, men personen där kunde så dålig engelska att det inte blev mer än så. Tror jag gick gymnasiet, men undrar om jag inte skickat ett mail någon gång sedan dess också? Hm. Skulle ju vara fräckt att ha två giltiga pass! :o)

Jag har faktiskt aldrig varit intresserad av att "söka mina rötter", vilket många faktiskt undrat i och med hur det nu blev med mina adoptivföräldrar. Det enda jag möjligtvis skulle tycka var lite intressant, skulle vara att se hur mina biologiska föräldrar ser ut. Dvs, vilka fysiska egenskapar har jag ärvt? Jag har ju alltid varit så fashinerad av den aspekten hos föräldrar och barn. Tyckte det var så roligt vid föräldramöten att se de barn som var lika sina föräldrar, och också därför detta är ett så tungt vägande skäl till att jag faktiskt vill skaffa barn. Jag vill se vad Sprattel ärver från oss båda!
Jag känner inget behov alls av att träffa mina biologiska, så illa skulle jag inte vilja göra dom. Okej, en del som lämnat sina barn kanske vill veta att deras barn fick det bra osv, men jag tror ändå att man bara skulle riva upp sår eller dra upp det förflutna i onödan. De som söker upp sina föräldrar tycker jag bara gör det av själviska orsaker.

Jag skulle däremot gärna vilja åka till Seoul en dag för att se hur det ser ut, uppleva min "hemstad" och uppleva känslan av att "smälta in". Ungefär som när jag och Oo gick i "China town" i San Francisco, där Oo nästan var den ende med västerländskt utseende. Det var kul! :o)


Kommentarer
Postat av: Stefan

Är det en släkting? :o)



http://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung

2010-09-01 @ 15:50:13
Postat av: Linda till Stefan

Han verkar ju rätt smart, så det är det säkert!! ;o)

2010-09-01 @ 16:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0