Måntro?

Ett bildlöst inlägg av någon anledning. Systemaren kändes lite overkill att ta med, så den fick förnärmat ligga kvar på hyllan. Till kvällens middag får den komma till sin rätt.

Har ringt och pratat med Elgigantens försäkringsbolag för att rådfråga om min saltade kompaktkamera. Enligt hans bedömning verkar det rätt solklart att jag får en ny efter att dess kadaver intygats i butiken. Saltmarinerad kamera hade aldrig någonsin räddats vad han kände till, så den skulle de inte ens ta in för att försöka åtgärda. Men som sagt, hade vi inte fått upp den så hade det varit rätt kört, så Oo är min hjälte! Plus turen att den blinkade så frenetiskt från mörkret under ytan. Annars hade vi väl fått återkomma i dagsljus för att se om den var nåbar.
Nu åker vi in imorgon för att se om det verkligen kan vara så bra att vi får en ny, man vet ju aldrig.

Rotar fram en tidigare bild på Maja för att göra inlägget lite trevligare. Hårt ihoprullad lilla fina Maja!
Har nämligen fått samtal från veterinären som kollade henne. Njurvärdet visade på "lindrig stegring" med ett värde på 206. Normalt eller gränsvärde (minns inte vad han sade) var 177. En njursvikt hade gett ett värde på 300-500.
Sköldkörtelhormonerna var normala, men hade de varit höga tillsammans med njurvärdet så hade det varit allvarligare. Nu ansåg han att hennes rörlighet var viktigare och att hon inte skulle ha ont. Då han hörde att vi satt henne på det nya fodret ville han köra på det en vecka för att se om det gav någon förändring. Om inte skriver han ut nåt antiinflammatoriskt och smärtstillande. Problemet med medicinerna är att de påverkar njurarna, så om det blir så rekommenderades ett annat foder. Han ville inte skriva ut medicinerna med en gång eftersom det då inte kunde påvisas om det skulle vara fodret eller dom som gav eventuell förbättring. Eftersom hennes problem inte betecknades allvarliga kanske fodret räcker, samt den reltivt korta tiden på en vecka? De jag hämtade fodret hos hävdade annars att det brukade ta en månad för ämnena att verka ordentligt och "det gamla" att komma bort ur koppen. Nåja, nu får vi se.

Började morgonen med att trimma kycklingfiléer med Oo. Inte direkt det vanligaste man gör en morgon innan jobbet, men det lär bli nog mycket för honom att göra för att hinna fixa middagen efter jobbet sedan. Eftersom jag också är så kinkig med kyckling och hur den ska "rensas" så kändes det bra att få visa honom hur den "ska" vara! ;o)

Kroppen efter gårdagens pass känns förvånansvärt bra. Trodde jag skulle ha värsta träningsvärken i framför allt axlarna, men har egentligen bara den där "växtvärken" i vänster ben strax under höften som sticker ut utöver "det vanliga".


Kommentarer
Postat av: Anna

Hihi, klart du måste visa honom hur kycklingfileer ska rensas... Hur skulle det annars gå? :oP

2010-10-29 @ 11:45:22
Postat av: Linda till Anna

Hehe, precis! Men NU ska jag hålla mig undan förberedelserna om han inte ber mig! ;o)

2010-10-29 @ 11:59:52
Postat av: Stefan

Undrar hur stackars Ronja mår.. rena torktumlarbehandlingen ju! :o)

2010-10-29 @ 15:05:02
Postat av: Linda till Stefan

Kanske därför det var så livat i magen efteråt? Trodde hon låg och kickade vidare där jag slutat! ;o)

2010-10-29 @ 15:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0