Tycka till

Tja, visst är det kul och tidigare generationer liftade bakom bussar på skateboard eller cykel.
Skillnaden är väl bara att när det väl hände något så förstod man att ta konsekvenserna själv. Händer det något nu så är det alla andras, i detta fall Västtrafik. "De sade inte till!" "De kunde ju monterat något som omöjliggjorde tjuvåkning!" "Det fanns inte varningsskyltar som påvisade att det var farligt!" "Det gjordes ingenting för att undvika att olycka kunde hända!"
En vän till en kille som omkommit på en banvall efter att denne klättrat upp på ett tåg, var kritisk. Det hade fortfarande inte kommit upp några skyddsstängsel runt banvallen! Vad är det med samhället och denna trend att inte ta eget ansvar? Allting är någon annans fel, ska skuldbeläggas och stå till svars.
Det föreslås allt från monterade skydd till kameraövervakning och automatisk färgsprejning av syndarna. Skulle det verkligen hjälpa? Enda sättet för dessa ungdomar att låta bli är att de trillar av och skadar sig. Learning by doing. På samma sätt som de åker tre på en moppe utan hjälm och fungerande belysning, så spelar inga åtgärder någon roll förrän de faktiskt själva förolyckas. De som vill och kan - de gör. De tycker som i artikeln ovan, att det är värt det. Frågan är bara om de verkligen tycker det, när kompisen eller dom själva ligger där påkörd av en bakomvarande vagn eller förbipasserande bil. Men det är klart, i vilket fall var det ju inte deras eget fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0