Dagen innan

Äntligen fick de till bokningen, så nu är jag officiellt tillbaka på Sisjön i alla fall! Dock har de uppenbarligen fortfarande inte fått rätsida på mitt nya efternamn, men efter alla femtioelva tillrättavisningar får det nu vara de veckor jag har kvar.
Både jag och Oo fastnade framför "So you think you can dance" igår, så det blev ganska sent innan man somnade. Deltagarna är ju så grymt duktiga att tårna krullar sig av avund! Deras styrka, smidighet och kroppskontroll gör att allting ser så himla lätt ut, och vansinnigt snyggt!
Så vi låg där och flämtade till spänstiga hopp i split, skrattade skadeglatt åt de utan självinsikt, förundrades vid minuterlånga piruetter, log fåniga leenden när de jublande gick vidare och grät när de grät. Varför blir killar som dansar eller under tonåren, så ofta pikade, bögstämplade och till och med mobbade? Inskränkta, avundsjuka jämnåriga utan eget självförtroende som aldrig själva skulle klara den fysiska utmaning som dans innebär! Ingen av dom skulle fälla en nedlåtande kommentar åt de professionella dansare och sångare som de låter sig underhållas av i musikvideos eller konserter? Konståkning likaså, hästsport och fler som av somliga anses som "fjolliga" och "löjliga" för killar att praktisera. Jag skulle vilja se dessa skrävlare prova på och se om de är så styva i korken sedan! Nej fy vad arg jag blir på sådana som av ren illvilja, avundsjuka och oförstånd tar ihjäl andra människors vilja, önskningar och intressen! Det var också en sådan sak jag nu i efterhand önskar att jag hanterade kraftfullare mot när jag jobbade som lärare. men det är ju lätt att vara efterklok. Där och då är alla oskyldiga, ingen pekar ut någon annan, handgripliga bevis måste finnas och man får ju gudbevars inte kränka mobbaren! Samtal, samtal och samtal som rinner av som vatten på en gås med följden att mobbingen/utfrysningen bara blir värre och den mobbade till slut byter skola. Nej fy fasen, det är inte enbart undervisning i skolan idag man som lärare ska hantera.
Hur hamnade jag i det spåret nu då? Usch, minnen av frustrationen och hjälplösheten från den tiden kom tillbaka, när det var så mycket annat fantastiskt roligt också!

Imorgon är det midsommarafton, och på måndag har jag tagit ledigt eftersom KUB-testets tid hamnade så knasigt och man inte får ta en halvdags semester. Så det blir långhelg! Midsommar blir lugnt och skönt ute på Landet med Andreas och Elin (och Noel förstås). Vi äter tillsammans med Oos föräldrar och släkt som firar med dom innan vi antagligen går ned till torpet och gör något eget. Vi stannar över natten och hittar kanske på något dagen efter. Det hänger nog lite på vädret, men kanske lite fiske eller en tur till Rännan med båten.
Jag kommer ju hem ganska sent på grund av kvällens combat, men får göra tårtbottnen så den är klar till imorgon. Västerbottenspajen hinner jag nog göra innan vi åker upp då den inte är så avancerad. Undrar lite varför den pajen verkar så himla populär här nere när jag själv inte finner den särskilt märkvärdig. Jag minns på vår bröllopsfest där vi hade sådan paj och alla lovordade och hummade så lycksaligt över den. Det är ju liksom bara en vanlig ostpaj, eller har jag missat nåt? :o)
Till denna tänkte jag prova en löjromsås, men urgh vad dyr löjrommen är! Till en middag med Oos föräldrar behövde jag en deciliter, vilket Oo betalade 200 spänn för i Feskekörka. Jag har ju sent omsider lärt mig tycka om löjrom, men minns då jag kunde få en hel burk av pappa. Tror det var äkta Kalixrom faktiskt och att det var en halvliter, men inte fattade jag hur dyrbart (eller gott) det var, så har för mig att Nina och Anders fick ta emot en del med förtjusta miner. :o)
Tog med en slatt jag hade till en surströmmingsskiva några grannar i Lindome hade, och det uppskattades kan jag säga! Jag tyckte ju själv att det bara var en liten skål med fiskägg som visst var ok med gräddfil och lök, men inget att bli så till sig över? Jepp, bortskämd var jag! Xo)
Det är först när man får betala själv som man faktiskt inser och uppskattar grejerna bättre!

(Fiskägg e goa grejer!)

Nu kan jag ju faktiskt tycka att de små äggen från den lilla fisken är rätt goda tillsammans med lite tillbehör. Annan fiskrom är dock bara obehaglig, stora som de äggen är.


(Löja!)

Fick precis samtal från Oo som fullföljt sitt uppdrag och inhandlat ovanstående dyrbarhet. Sedan fick han visst med sig ett halvkilo räkor också. "Tja, det kanske kan vara trevligt att småäta på under kvällen", tänker jag medan han i nästa andetag funderar på att gå lös på dom redan nu! Jaja, huvudsaken han inte glömmer rommen på jobbet när han går idag!
Som vanligt är jag nojjig beträffande om det räcker med bara en paj och en tårta. Vi blir fjorton stycken, och även om jag av erfarenhet vet att det är så mycket annat man äter och så vidare, är jag ändå orolig! Framför allt för efterrättstårtan! I år är det dock inget nytt recept jag provar för första gången. Glömmer aldrig förrförra midsommar då vi skulle fira på samma sätt och jag provade en choklad- och kolatårta som såg så himla god ut. Den var rätt ok också om man gillar supersliskiga saker. Problemet var bara att när man väl börjat skära i den så bytte den aggregationsform, från fast till flytande! Inte göra oprovade recept till släktmiddagar!

Nu är jag hungrig som en varg igen, och klockan är inte ens kvart i tio! Blev till och med sugen på räkorna som Oo pratade om, och jag som inte ens gillar räkor särskilt mycket! Fil med banan till frukost, hungrig vid halv nio som stillades med ett äpple (inte ofta jag äter äpplen "naturell"!), och nu går jag lös på medhavd dubbelmacka. Tack och lov att jag tar mig tiden att fixa ätbart hemifrån, annars hade jag tömt hushållskassan genom att springa ner till kafeterian stup i kvarten.


Kommentarer
Postat av: Anna

Löjrom är mums! Minns så väl en gång när jag tog med en liten burk till fd svärföräldrar och de stoppade den i en fiskgratäng!!! 8-O Nej, löjrom ska njutas på ett knaprigt tunnbröd med en tillhörande klick cremefraiche och små bitar rödlök. Mums! :o)

2010-06-24 @ 10:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0