I'm back!


Yes, efter nästan två veckors blogguppehåll är jag tillbaka! Tillbaka till ett regnigt och kallt Sverige, tillbaka till långbyxor och dubbla tröjor vid köksbordet. Annat var det i Frankrike där kjol och linne kastades av kroppen så fort man kommit "hem" igen (och man sprang vidare rätt ned i poolen).
Var ska man börja? Skönt på ett sätt att helt sakna tillgång till Internet, men tråkigt för den sammanfattning av vistelsen som det nu blir istället.
Först och främst: Tack, tusen tack till Anita och Roland för bröllopspresenten! Deras hus var fantastiskt, och jag förstår mycket väl att de trivs så bra där!

Badkrukan Linda var faktiskt i poolen så gott som varenda dag, efter en lite trög start där jag gjorde misstaget att sakta ned i vattnet. Därefter lärde jag mig att snabbvarianten var att föredra, då det som vanligt var så himla gött när man väl var i! Det stora bildbeviset i början måste ju publiceras, annars lär ingen annan tro på mina badbravader!
Dock var det bara Oo som plaskade i Medelhavet vid Cannes. Jag fick offra mig och dokumentera det hela...
Vi hade mulet någon enstaka dag, vilket faktiskt gjorde temepraturen lättare att uthärda där man promenerade på stekheta gator. Man ska inte klaga, men det var riktigt hett där emellanåt! Phu! Man är ju inte direkt van heller efter en hel lång vinter!

Huset låg cirka en halvtimme från Nice, strax utanför en liten by vid namn Tourettes-sur-Loup, och vilken by! Senare fann vi ut att det fanns många liknande byar i samma stil, ihopklämd uppe på en bergskam/topp med smala "gator" och gränder med otroligt charmiga små stenhus! Det var en helt annan värld!

Eftersom vi hade nästan två veckor hann vi besöka många av dessa små byar, så som Plan du Village, Valbonne, Gourdon, och liknande gamla delar i Vence och Nice.
Naturligtvis blev det cachande! Eftersom vi inte hade Internet laddade gps:en med querys, och så loggade vi allihopa när vi nu kom hem. Tack vare cachingen kom vi ju till många platser vi säkert annars inte besökt, men även de klassiska turistmålen så som casinot i Monte Carlo och strandpromenaden i Cannes.

Så caching i Frankrike och Monaco kunde nu bokföras, men ännu ett land lades till: Italien!
Besök och caching blev det i Pisa där vi, liksom alla andra närvarande fick göra ett försök att hålla uppe, alternativt putta till det klassiska tornet. Det roligaste var nästan att se alla som stod och poserade med armarna i luften för att hitta det perfekta läget! :o)

När man också är i Italien så måste man ju passa på att käka en pizza! Dock kunde jag lika gärna varit utan den, då min "Margerita" bestod av en hårdbränd botten med tomatsås på! Jag vill minnas att det stod åtmindstone något mer som skulle vara uppå, men orkade inte dividera. Man får väl vad man betalar för antar jag, och det var ju varken det dyraste eller finaste stället vi valde...
Rent generellt tycker jag inte att maten var särskilt bra i Frankrike. Det var inte många dagar jag åt mig riktigt mätt, egentligen bara när vi en dag käkade sushi och den andra, sista dagen käkade på en thairestaurang. Mina smaklökar är helt enkelt för insnöade för internationella kulinariska äventyr. Oftast försökte vi fixa mat själva, men att lista ut vad de franskt förpackade grejerna var för något medförde viss försiktighet i inköpen! Fransmännen var ju bedrövliga på engelska dessutom och min tvåa i franskabetyg från högstadiet medförde inte ens bebisnivå på kommunikations-förmågan. Jag lyckades slänga in något spanskt där emellanåt också i mina försök att imponera, där Oo brutalt påminde mig om att jag befann mig i fel land.
Nåväl, till skillnad från Spanien och Italien var det väldigt rent och fräsht på gatorna, framför allt i de små byarnas trånga små gränder som i motsvarighetens Barcelona bjudit på soppåsar och avfallssäckar längs väggarna.



(Visst ser den god ut? NOT!)





Creme brulee fick man ju dock passa på och prova, och en var precis så god som jag kunde förvänta, medan en annan var rent utav obehaglig. Nej, då var glassen som såldes överallt desto bättre, och väldigt behövlig i värmen!
Icke vattendrickande Linda har pimplat apelsinjuice så viss oro för C-vitaminöverdosering förelåg, men det ska erkännas att jag i vissa stunder blev så desperat att jag nallade av Oos ljumma vattenflaska. Urk.

Några dagar blev det bara bad och sol vid huset, och jag fick underhålla Olle, min makes rastlösa alter ego genom att låta honom apportera tennisboll i poolen. Visst kan jag bli rastlös efter en stund av ingenting i solen, men Oo är ju som han är. Det kan dock tilläggas att matte, förlåt, frun fann det minst lika underhållande att kasta tennisbollen...

Efter hemkomsten var det operation städning som gällde! När vi åkte upp till Piteå för Jennys bröllop provade vi att ställa upp altandörren liite, litegrann så att katterna kunde klämma sig igenom. Sedan ställde vi några utestolar för öppningen. Vi trodde i vår enfald att grannkatterna som svansar omrking utanför inte skulle kunna/våga klämma sig in, men ack vad vi trodde fel! När vi kom hem den söndagen stank hela huset av kattpiss! Vi kom ju hem sent och åkte tidigt dagen därpå så jag tog de sprayade hörn jag hittade, men kände tydligt att någon fler fanns kvar någonstans. Väl hemma och med god tid har jag hittat ytterligare tre-fyra ställen där den/de trånande hankatterna pinkat! Dessutom var hela ytterdörren prayad från karm till karm så det var Ajax hela vägen och så vattenslangen i två omgångar! Det luktar INTE gott!
Nu känns det dock som vi hittat alla ställen förutom i hallen där vi tycker det luktar lite misstänkt fortfarande. Frågan är om det kommer utifrån eller om jag får gå en vända igen senare.
Imorgon åker Oo iväg med Herrcluben för att bli borta till på söndag. Jag hoppas på finare väder så jag kan ta itu med gräsmattan som blivit en djungel medan vi varit borta, samt tvättberget. Dessutom hoppas jag kunna köra igenom combatpasset någon gång. Jag hade materialet i brevlådan när vi kom hem efter Jennys bröllop! Jag kunde alltså ta med det till Frankrike och plugga lite då och då! Vilken otrolig lättnad och tur att de skickade ut dom så pass tidigt!

Apropå tidigt så ska jag skjutsa Oo rätt tidigt imorgon till killarnas mötesplats i Mölndal, och tidigt var vi också uppe imorse, så vi är rätt sega nu.
Sängen hägrar med sina nybytta lakan och renskrubbade och skurade väggar och golv! Kan tillägga att vi torkat några spyor också, typ tre av Fias kaskadvarianter och fyra av Majas blygsamma. Fia välkomnade oss vid dörren medan Maja totalignorerade oss en stund. Sedan har det varit ett himla jalmande och tiggande av uppmärksamhet från dom båda.
Medan Oo är borta ska jag tillaga något jag längtat efter medan vi varit borta: Köttfärsbiffar med lök! Riktig mat!
Borta bra men hemma bäst, faktiskt! Man behöver nog komma bort ibland för att uppskatta än mera det man har här hemma.

Jag lär nog komplettera med något fler inlägg om resan under helgen. Nu vill jag bara göra Oo sällskap i sängen!




Kommentarer
Postat av: Anna

Välkommen hem!!!

2010-06-11 @ 22:07:49
Postat av: Linda till Anna

Tackar! :o)

Och TACK för kortet, så himla fint det var!!

2010-06-12 @ 08:14:01
Postat av: Elin

Wiieeee, äntligen en blogg ;) Välkomna hem!



Ser ut att ha varit en riktigt härlig semester, fin by och vilket hus!!! :)



Pizzan såg ju... hmm... smaskig ut... ;)

2010-06-12 @ 12:29:46
Postat av: Anonym

Hehe, tackar!

Ja den var inte alls fel! Men det var ju däremot pizzan! Xo)

2010-06-12 @ 15:37:10
Postat av: Jenny

Välkomna hem! Ser ut att ha varit en härlig semester!

Har en liten undran...du tog ju en massa kort på vårt bröllop, finns det någon möjlighet att, om jag skickar ner ett usb minne, du kan ladda över dem och skicka tillbaka?

Min syster kan man väl konstatera är duktig, men ingen mästerfotograf ;-)

2010-06-12 @ 15:39:03
Postat av: Linda till Jenny

Tackar!

Klart jag kan skicka bilderna! Jag kan bränna ned dom på en dvd och skicka? Det blev rätt stor skillnad på bilderna mellan ditt och Annas bröllop, så mycket kameran gör! Bland annat på mängden bilder man kunde ta! Jag ska gå igenom dom, ta bort suddiga, blundbilder osv och så bränna. Mästare är man inte men kanske något är värt att ha!

2010-06-12 @ 18:49:13
Postat av: Jenny

Toppen! Tack! :-)

2010-06-12 @ 20:23:25
Postat av: Jenny

Ni ser ut att ha haft det riktigt bra! Och första (badhopp-bilden) är FANTASTISK ;)

Kram på dej!!

2010-06-14 @ 10:09:21
URL: http://www.gbgnattliv.se/jenny
Postat av: Linda till Jenny

Hahaha, ja visst är den? Är riktigt stolt! ;oD



Kram!

2010-06-14 @ 10:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0