Så dumt

Ett sms väntade i mobilen imorse. En förfrågan till oss IFK-vakter att jobba under kommande match för P16, en följd av gårdagens överfall. Det är så dumt, så idiotiskt, så pinsamt! Sport ska vara något som förenar, underhåller, skapar band och god stämning. För det mesta är det ju så, men så finns det alltid en klick människor som har noll koll. De som förstör, som hetsar och låter sig hetsas, som vill ha bråk och finner sina egna anledningar att rättfärdiga denna förstörelse.
Jag har ju lämnat in mina kycklingkläder nu för ett tag framöver, men detta var ett jobb jag hade velat ta. Jag hade velat bidra till att de unga spelarna skulle få spela och känna sig trygga, bidra till att de som vill se fotboll ska få se det under goda former.
Många som göra sådana här illgärningar är unga, identitetssökande personer med aggressioner som behöver ett mål. Men se på hur många föräldrar beter sig när de iakttar en match deras tolvåriga barn deltar i. Det kan vara rena lynchstämningen, bli bråk och överfall av föräldrar mot motståndares barn eller domare, hur sjukt är inte det? För att inte tala om den hets och mani somliga föräldrar kan utöva på sina egna barn om de inte presterar som föräldern anser. Det är barn, det är ungdomar! Idrottande ska vara roligt! Nej fy vad tragiskt hur en del beter sig.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Ja, jag förstår inte varför dessa blåvita lär sig att provocera publiken redan i den åldern??!! ;)

2010-07-23 @ 13:53:29
Postat av: Linda till Stefan

Mm, och hur vuxna låter sig provoceras? XoP

2010-07-23 @ 14:02:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0