Ven

Jag har fortfarande ont i röven! Det är bara att inse, min röv är inte designad för att sitta och än mindre cykla! Värst är svanskotan och de där två typ höftbenen som man sitter på. Fick sitta på damvis och hit och dit i försök att avbelasta. Ajajaj!
Menmen, det blev en mycket trevlig dag ute på Ven som började med att vi var hårsmån från att måsta vänta en timme på nästa färja dit ut! Wo-hoo, de kastade loss precis efter vi flängt ombord med andan i halsen!

Vi ville hinna med tidiga färjan för att säkerställa hyrcyklar, då man ju måste ha cykel när man utforskar den ändå rätt stora ön! Fashinerande många cyklar i alla varianter, och de var populära! När vi passerade senare på dagen var nästan alla borta, något uthyraren också förvarnat om.




Vi måste ju självklart ha en tandem! Jag har ju faktiskt provat en sådan som barn på Gotland, men det var premiär för Oo, vilket han fann en smula spännande :o)
Andreas fick sig en vanlig hoj, medan Noel placerades i en täckbar vagn bakpå Elin, hur fräckt som helst med de olika valmöjligheterna. Hjälmar fanns att låna för barn i varje fall, men är osäker beträffande de vuxna.


Vi lät cacherna mer eller mindre styra vår cykeltur, och den första tog oss till en biodlare där vi hade turen att träffa cacheägaren och biodlaren himself!
 
Fick en väldigt intressant och givande introduktion till biodlandets konst, plus en logg i cachen!
Otroligt vacker ö och mysig att cykla runt på. Vädret var faktiskt perfekt med mulet och lätt vind. I gassande sol hade det blivit riktigt jobbigt!

En cache förde oss till "Konrads stuga", en silversmed vilkens son ägde cachen. Vi snokade runt ett stund, bland annat vid entrén där vårt letande iakttogs av en man. "-Var det ett djur eller?"
"-Öh, vi vet inte riktigt!" Xo)
Självklart måste man ju passa på att kika in i butiken, där smeden försynt frågade om "Vi var sådana där skattletare?" :o) Massir av fina silversmycken hade han, och jag kunde inte låta bli att köpa två par örhängen - katter förstås!
Pastalunch på "Prästasvängen", fast portionerna var lite väl små, och så ville de inte värma Noels barnmat. Deras egen barnmat var det som gällde!
På vår tur fick vi också hälsa på en megafin Ardennerhäst och jag blev käär! Också så fashinerad av dess storlek, vilket otroligt kraftpaket! Omkring åttahundra kilo! De hovarna är inga man har lust att få på foten!
Förutom pedalande blev det också fotboll! I en lite annorlunda form, nämligen fotbollsgolf! Oo och Andreas bara måste prova och det gick väl...out of bounds kan man väl säga? ;o) Men jag tror de tyckte det var rätt kul.
De avslutade sin 18-hålsbana på 77 respektive 75 sparkar. Gissa vem som fick vad!

När vi till slut var nöjda och återvände till färgelägret noterade vi att folk redan ställt sig i kö för ombordstigning. Vi skrattade rått då det var mer än en halvtimme kvar till avgång, och tänkte köpa glass istället.
När det sedan snällt ställt oss i kö en stund, låtit den byggas på baktill, båten anlänt och börjat "lasta ombord". Så kom vi inte med!
God idé att köa i tid alltså!
Fick låta den ömma rumpan sitta på asfalten en stund medan jag och Elin krossade pojkarna i M.I.G som Oo hade på sin iPhone. :o)
Riktigt trötta tillbaka igen blev det mumsig thai/kinamat innan vi degade i soffan och jag och Elin krossade pojkarna igen i "Brainstorm".
Medan jag skrivit håller de andra på att packa ihop. Vi ska ta en sväng i Helsingborg där jag ska försöka hitta en riktig Spettekaka! Eller snarare "Sbiddekaga" som den tydligen uttalas på det inhemska språket... Jag tror förresten att jag fick godkänt på min ansökan om tillfälligt visum i Skåne! ;o)
Avslutningsvis några bilder jag tog i fredags när vi anlände till Ramlösa där Andreas föräldrar bor och vi nu fått ha det så bra! Jättefin trädgård, omsorgsfullt ordnad av Andreas! Föräldrarna var dock inte här utan de och familjen Noel har bytt boende några dagar, så de är uppe i Götet. Vi tackar dom och mamma-pappa Noel för en riktigt härlig helg!
 


Kommentarer
Postat av: Elin

Tack själva! :) Många fina bilder, vi kanske får utbyta bilder nån dag, håller på att ladda över våra nu! :)



2010-07-25 @ 22:59:42
Postat av: Linda till Elin

Jepps, det får vi fixa!

2010-07-26 @ 08:20:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0