Bättre

Gårdagen var en riktig komadag! Strax efter uppstigandet ur sängen fick jag så ont i ryggen att jag gick omkring som en liten gumma resten av dagen. En för snabb eller felaktig rörelse kändes som pilar och omedelbar ostbågeform. Försökte stretcha, vrida, hänga från vinden och få Oo att lyfta samt kleta på den starkaste värmesalvan. Hopplöst. En lätt huvudvärk och trötthet på det gjorde eländet komplett. Armarna och benen kändes tunga som blyklumpar, så det var inte den vanliga Linda som tillsammans med Oo spenderade pengar på Bauhaus, Biltema, Ica Gunnilse och letade några cacher. Det blev lite nödvändiga grejer som bland annat till altanbygget, cykelställ och andra tråkiga men nödvändiga utgifter som presenningar och dörrmattor. Väl hemma blev det inte mer än att fylla kylen, ignorera röran och dammtussarna och stupa i säng. Sov över en timme eller nåt tills Oo tyckte det var nog. Då hade Stefan kommit och middagen påbörjats med fläskfilé i marinad och färskpotatis skrubbad i kastrullen. Kompenserade det dåliga samvetet lite med att göra en äppelpaj till efterrätt, men trots sovstunden var jag inte ett dugg piggare. Degade ned mig i soffan och kopplade bort hjärnan med Nora Roberts senaste pocket medan pojkarna höll på med sitt "Runescape".
Tröttheten kändes nu mera på det psykiska planet, för när Oo sett färdigt VM-fotbollen plöjde vi igenom och grät till hela andra dvd:n av "Ghost whisperer". Hade dock inga problem att somna sedan när vi väl lagt oss...

Denna dagen har jag dock kompenserat för gårdagens fiasko! Fortfarande ont i ryggen och föredrar lätt underdånig kroppshållning, men piggare i kropp och knopp så tvättberget har betats av, dammsugaren fått sig en rejäl rastning, cd:n till specialpasset bränd, tvätt vikts och sorterats, frysen rensats (hittade tre nästan fulla glassbyttor med bäst-före typ 2008), möblerat om lite i vardagsrummet (notera första bilden att undertecknad nu är vänd mot fönstren!), lagat stoor sats korvstroganoff, rensat lite i trädgården och rensat i garderoben. Det sistnämnda var väl sådär lagomt kul. Fyllde en kasse med kläder jag redan nu inte kan ha längre, och fler lär det bli! Jag tycker ju inte att magen blivit så jättemycket större ännu, men ändå har tröjorna börjat glipa rejält. Häromdagen kom jag dock på varför jag har glipan utan att det faktiskt stramar. Det är ju "tack vare" mina nu fyllda A-kupor som lyfter mina tröjor! Lite småtrevligt i och för sig, men garderobsutbudet har krymt markant i och med att alla mina "baströjor" i vanliga fall slutat strax nedanför byxlinningen. Det gör de inte nu längre kan jag säga! En gång i tiden hade jag ingenting emot en glipa, men när man nu har en valk som så fint går halvvägs runt känner jag mig inte alls lika bekväm som jag en gång gjort. Buäh! Jag minns en tid då min smäckra lekamen utan problem gled i storlek small och den platta bysten kompenserades med vältrimmad mage och blottad rygg i fräcka topar. Nu har jag visserligen bysten, men med stillasittande jobb, ring på fingret (som singel har man ju inget bättre för sig än att träna!), omotiverade kockar och nu bebbe på väg, hånskrattar mina nätta små byxor och topar från sina undangömda platser. En del har jag sparat, av nostalgiska skäl.
Har ett mål under dessa semesterveckor och det är att shoppa. Bläh. Men inser ju att garderobsutbudet obevekligen kommer att fortsätta minska, så ska försöka hitta några basplagg och topar/tröjor som man kan växa i. Anna tipsade också om en sådan där tubliknande grej, som fjortisarna har som top, men gravida runt magen för att kamouflera glipan.
Hur som helst, medan jag härjat på insidan har Oo jobbat på utsidan. Första delen av altanbyggnation två är på gång och målet är att bli klar hela vägen till och med entrén innan semestern är slut. Det kommer att bli bra!
Medan jag nu skrivit har Oo dock avslutat för dagen. Han ska och spela lite fotboll med några grabbs för att sedan kolla på den andra semifinalmatchen ute på stan eller hos Andreas. Själv ska jag försöka slappna av på riktigt när nu det värsta kaoset är fixat här hemma och kanske se "Prinsessan och grodan" igen. Första gången har jag ju all fokus på Oos hår som jag klippte under tiden!
Måste fixa lite mat också, kanske resterna från grillningen igår?


Kommentarer
Postat av: Stefan

Ta du lite av allt som blev över igår! Himla gott var det, och toppat med varm äpplepaj med vaniljsås.. ååååhhh vad mätt man blir! Tack, tack!! :o)

2010-07-07 @ 19:05:28
Postat av: Elin

Usch, hoppas ryggen blir bättre snart! Skönt att ni är lediga så att du ändå kunde vila såpass mycket!

2010-07-07 @ 23:13:52
Postat av: Linda

Hehe,det blev till och med äppelpajen till efterrätt också denna dag! Tack själv!

2010-07-07 @ 23:15:50
Postat av: Linda till Elin

Ja det måste den för imorgon är det pass! Fast jag brukar ju glömma de flesta krämporna då! :o)

2010-07-07 @ 23:16:48
Postat av: Anna

Vad bra, då har du hunnit kollat in vilka affärer som gäller när vi dyker upp här i månadsskiftet. För då ska jag minsann shoppa höstens garderob. ;o)



2010-07-08 @ 09:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0