Vardagskneg

Så här en bit in på nya året börjar kontrolluppgifterna droppa in från de arbetsgivarna man haft under föregående år. Det är IFK Göteborg, det är Dance 4 Fun, Elan, CSN, pensionsgrejs och Sportlife. Mitt vikarierande och inhoppande på Sportlifes olika anläggningar syns i antalet lönespecar jag får varje månad, samt i antalet kontrolluppgifter jag hade i brevlådan igår!
En massa arbetsgivare utöver fulltidsjobbet och ändå tjänar Oo mer än jag. Dra dessutom bort dryga tusenlappen som CSN drar varje månad och det är inte alltid att vidarestudier lönar sig på kontoutdragen. Det roliga är dessutom att om jag fortsatt inom skolan som jag är utbildad till så hade jag tjänat ännu sämre.

Dock kan jag tacka min pedagogiska utbildning för att jag fick mitt nuvarande arbete när jag så lägligt behövde det. Mycket kurser denna vecka vilket alltid är kul, även om jag måstat hålla en del på engelska. Det går bra men man blir lite torftigare i språket, mer saklig, vilket kanske bra på ett sätt? Engelska för att en kinesiska varit med på kurserna.

Som jag uttryckt tidigare tycker jag alltid det är kul att se andra snedögda, deras frisyrer, hur de klär sig och så vidare. De är ju faktiskt de bästa referenserna för mig själv när jag ska finna min egen stil. En mörkhyad kan se och inpireras av frisyrer och smink hos en vit, men det passar eller funkar kanske mindre bra till deras eget hår och hud. På samma sätt kan jag "se" mig själv som vit, uppvuxen som jag är bland dom, men de facto så ser jag ju inte ut som dom.
Denna tjej som varit på kurserna har gjort mig grön av avund. Liksom de flesta andra snedögda, rätt kort och finlemmad, men dessutom himla söt! Långt vågigt hår och stora mandelögon. Jag tyckte ju att alla vi "kineser" såg likadana ut, men inte ser jag ut så!? Däremot insåg jag idag att hon var otroligt lik min syster! :o)
Även om jag är medveten om att jag inte ser ut som de jag är uppvuxen med, så har jag ändå svårt att se min likhet med "kineserna", trots att jag onekligen borde smälta in rätt väl. Kanske för att jag är så mycket längre och mer bredaxlad än alla jag hittills sett, inklusive killar?
Nåväl, denna "kines" ska i varje fall låta combatdeltagarna plågas rejält ikväll! Moahahaha!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0