Monday

Trots att jag rör mig, bökar med händer och armar för att nå tangentbordet så ligger hon envist kvar i mitt knä.
CSI NY går på tv:n framför mig, brasan sprakar i kaminen och magen är full av pastasalladen Oo ställt på bordet när jag kom hem. Han har sprungit omkring och plockat, röjt, fyllt vedkorgen och grejat så jag nästan fått dåligt samvete!

Ikväll var vi sex stycken starka på passet i Sisjön! Vad kul om det kunde hålla i sig och vi sakta men säkert kan få upp deltagarantalet! några nya och några "veteraner" vilket gör instruerandet extra utmanande, men det var riktigt roligt och de var så duktiga!

FB har ju femtioelva miljarder olika quizzar och grejer, en del lite roligare än andra. Fick en som testar hur "Göteborgsk" man var genom att första typiska uttryck såsom "bamba", "tjomme", "svale", flö dig", åpen" och "bôrdig". Sista frågan var den till vänster och ett för mig typiskt exempel på den "kulturella" krock som norrländska Linda erfarit många gånger sedan hon flyttat ned. Jag fattar verkligen inte hur en munk kan vara annat än en rund grej med hål i? Hur har göteborgarna fått för sig att det är sådan där "mums-mums" eller choklad/cocostopp? Xo)
Vad jag fick för resultat? "Infödd Göteborgare"!! Pöh, jag är Pitebo, Pitebo! Fast å andra sidan var det ju ett tag sedan... :o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0