On, off, on...?


Bara några minusgrader nu och så vackert ute att jag fick knäppa en bild från verandan. Till höger är min fågelholk jag byggde i somras. Det verkar som ett Talgoxepar har flyttat in!
Klev upp strax efter Oo åkt till innebandyn, kört en tvättmaskin, fyllt på fågelmatarna, slagit in de färdiga julklapparna och plockat lite. Strömmen gick precis när tvätten var klar, och har sedan kommit och gått två gånger under nästan en timmes tid. Enligt Göteborg Energis autosvar hade de ett större avbrott, så får väl se om den försvinner igen.

Det är nyttigt med strömavbrott lite då och då. Man får verkligen insikt hur beroende man är av de framrusande elektronerna, den bekväma och självklara livsstil man har idag och hur sårbar tillvaron faktiskt blir. Mat och värme är onekligen beroende av fungerande elektricitet! Liksom varma kläder i bilen för oväntade stopp känns alternativa ljus- och värmekällor lika självklara att ha redo hemma. Liksom möjlighet att kunna värma mat och transportera sig utifall man inte kommer upp med bilen. Trangiakök är därför något jag länge velat införskaffa, och Oos suktan efter en fyrhjuling skulle inte enbart kännas som en onödig leksak! Hoho!

(Alternativ värmekälla!)

Jag tror aldrig jag tröttnar på Molly Sandéns "Hallelujah" och köpet av hennes skiva ångrar jag inte! Många fina låtar som har en förmåga att framkalla en blödig känsla hos mig.

Inslagning av klappar och presenter har aldrig varit något jag lagt någon större tid elelr möda på, för det är väl innehållet som räknas? Att omslaget ändå bara rivs sönder och kastas motiverar inte heller precis. Nu är de flesta klapparna klara i alla fall, men de svåraste återstår: Svärföräldrarna! Hur ska man den skuldmedvetna jag någonsin kunna komma på något som ens är i närheten av att återgälda allt som jag fått av dom? Att de inte vill ha något hjälper inte precis, då min sinnesfrid aldrig skulle tillåta avsaknaden av en endaste liten gåva!

I väntan på Oo igår. Tog med mig min gamla trogna växt med tanken att börja tömma min arbetsplats allt eftersom under de kvarvarande veckorna. Växten är inte så vacker, och ingen kan påstå att jag tagit hand om den särskilt väl. Rötterna är blottade då jorden aldrig bytts ut eller fyllts på, och den längsta delen skulle nog kunna klippas och placeras i ett glas vatten va?

(Hängt med sedan 1995!)




När Oo frågade om middag orkade jag bara inte engagera mig. Föga förvånande orkade inte han heller, så han styrde till Ikea för prima billig köttbullemiddag! Sexton spänn för en portion lagom för mig och två till Oo. En liten toast skagen som förrätt för honom, och en chokladpudding till efterrätt för mig och 88 spänn totalt. Grymt juh!
Restaurangen var full till största delen av småbarnsfamiljer, och latmaskar som vi är med fruktan att Ronja skulle bli en McDonaldsunge, ser vi nu inga större problem med att fostra henne till Ikea-unge, haha!
I och med Oos dubbla köttbullstallrikar blev det ytterst tydligt hur snabbt han "tuggar" i sig maten i jämförelse med vi andra dödliga. Innan jag tömt min tallrik och påbörjat min efterrätt var han klar med sitt och satt och hoppade med benen av påfylld energi! Kan tillägga att hans far är likadan, så om Ronja ärver den egenskapen lär hon inte ha problem att äta! Då lär väl snarare problemet vara näringsbrist orsakat av föräldrarnas brist på kulinariskt förmåga!
När vi väl var på Ikea passade vi på att göra lite ärenden där i form av sängskydd, babykudde med örngott samt två tiopack småhanddukar, tillika kräk- och dregelhanddukar á 29 spänn. Det var det vi skrivit upp på behovs-listan. Sedan blev det en svart matta till vardagsrummet, sängkläder till oss, diverse batterier och lite kökskrokar bara sådär också! Elgiganten och Media Markt fick också ett besök, där jag omsorgsfullt visade Oo hur fantastiskt fin nya DSi XL var jämfört med våra gamla DS, men kom faktiskt bara därifrån med en liten bärbar radio- och cd-spelare som vi tänkt ha med till BB och sedan ha i barnrummet. Okej, en julskiva också med Peter Jöback. Var nog mera sugen på en annan, men Peters var billigast. Duktigt va?

Nu har strömmen faktiskt hängt kvar så länge att jag ska våga mig på en ny tvätt och rasta dammsugaren. Oo är fortfarande inte hemma. Han tog Andreas till sina föräldrar för att skriva ut några biljetter åt honom, för ett julbord ikväll tror jag det var. Vi ska ju också på julbord ikväll, uppe på Panget! Ska bli såå gott med sill, så det ser jag verkligen fram emot!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0