Dopparedan!



(Mumsisch!)



Dekorerade pepparkakor och dopp i grytan! Fler barndomsminnen som återupptagits denna jul, och visst smakade det lika bra som då också! Här nere i pannkakeland doppar man vörtbröd vilket enligt mig verkar synnerligen läskigt. Hårt tunnbröd ska det vara som får ligga och blöta till sig ordentligt och så en rejäl klick smör och en bit skinka eller korv till. Gott!

Måste säga att det ändå går förhållandevis bra för mig och kombinationen syskonbarn. Men så håller jag mig mentalt sett långt ifrån dom också och inbjuder inte till någon form av interegation. Dessutom är de så himla snälla att jag inte har mycket att "slå ned på". Visst kladdas det, snoras, kinkas och dreglas, men jag stänger av på något sätt. Locket på.


Idag är det alltså julafton, jisses! Och titta vad jag har fått redan!
Precis vad jag önskat mig, hur skönt som helst! Vi har ett sjukt berg av julklappar! Man skulle ju kunna tro att det var tio barn här, men det är bara två och åtta vuxna!

Barnen verkar sova bättre än jag gör, för nu är det ett himlans kisseri igen! Tror jag var uppe en gång i timmen i natt, och efter sextiden var det inte mer än minutvis slummer. Är riktigt trött och tung i kroppen, och börjar nu förstå alla de som mot slutet längtar till att få ut ungen. Jag får ju vara tacksam att den känslan börjat komma först nu, en vecka innan beräknat kläckdatum. Men vill ju inte att hon ska komma tidigare ändå, inget före nyår tack!

Oo fick sådana där tredimensionella pussel som han gillar och som tack gav han Anders några av sina gamla. Jag tror Anders är lika road av sådana där som jag...
Jag klippte Oo igår förresten, det syns va?


Resten av familjen har anslutit...


Till eftermiddagen kommer Oos föräldrar, morbror och mormor. Och om pojkarna varit snälla kanske tomten kommer också.

Hoppas alla där ute får en riktigt God Jul!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0