Tisdag

Utläst! Vivecas andra efter "I de lugnaste vatten" var också helt ok. De är mycket lika Camilla Läckbergs deckare, så lättläst och svår att släppa. Såg att hennes tredje kommit ut så är lite sugen på den. Nu har jag dock påbörjat Harlan Cobens "Släpp inte taget", och nästan som alltid i hans böcker så grips man tag med en gång. Blir intressant att se vad denna har att bjuda på!

Oo har dragit ned till Malmö för att jobba och ska samtidigt passa på att dra över en sväng till Tyskland med Andreas för lite, eh proviantering av det flytande slaget.
Själv har jag aldrig varit på någon sådan resa av förklarliga skäl, men jag minns en sväng till Danmark med lärarkollegor och de ville göra en snabbvisit i nån sådan där gränsbutik.
Jag tyckte det var obehagligt, skrämmande, närmast sorgligt och patetiskt att se alla dessa vuxna människor med stirrig blick och överfulla kundvagnar med alkohol, alkohol och mera alkohol. Det är en sak att se överfulla vagnar fyllda av shoppingalningar på Gekås, då är det i varje fall praktiska saker som kan fylla någon form av vardaglig funktion, men sprit? Och så var det väl själva stämningen också som fyllde mig med obehag att se denna mängd av människor som fyllde bilarna till bristningsgränsen, busslasterna där pallvis av resenärernas inköp lastades in för maximalt nyttjande av utrymmet. Nej, alkoholkulturen och beroendet hos människorna kommer jag ju inte ifrån, men jag förstår det faktiskt inte alla gånger. Men med min utgångspunkt vill jag kanske inte heller förstå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0