Smaskigt?

Kanske detta kan vara något för Noel på lördag? ;o)
Kräftskiva är spikad, med rätt kort varsel, men så blir det också bara jag, Oo, Andreas, Elin, Noel, Stefan och Oos föräldrar Tomas och Monica. Det känns lagomt och trevligt! Eftersom några i sällskapet aldrig har smakat på surströmming, tänkte jag erbjuda möjligheten för denna norrländska delikatess(?)! Själv har jag aldrig fallit för detta bisarra "födoämne", trots att det intogs under stor njutning hemmavid under uppväxten.
Handlade lite inför denna dag på vägen hem, men på Ica Maxi i Angered fanns inte en endaste burk att införskaffa. "Nästa vecka" blev svaret, men det duger ju inte för mig!
Så det blir till att åka till annan affär idag, och på Ica Supermarket i Lerum erinrar jag mig att jag såg en burk av bekant märke. Ica i Angered stod dock till tjänst med en jättetrevlig tjej i charkdisken. Jag var ute efter kryddiga starka ostar, och då hon tydligen gillade sådana och inte jag, så fick hon provsmaka för mig :o) Så mycket som bra service och trevligt bemötande gör! Efter upptäckten av den icke existerande surströmmingen tappade jag dock motivationen och alla försök att inhandla mer än nödvändigt. Orkade inte ens försöka tänka ut en middagsrätt till kvällen. Blev mer och mer sur, ja rent utav kinkig så jag till och med kände och stördes av det själv! Men kunde jag rycka upp mig ur det då? Nej katten heller! Gick och småmorrade när jag kom hem och saknade Krav Maga-träningen som hade varit behövlig just då. Gjorde mig ovän med Fia genom att kamma av henne ett kilo hår (märktes ingen skillnad efteråt), och sen blev det hämtmat från thairestaurangen. Efteråt flydde Oo ut till altanbygget, och efter jag stått emot impulsen att lägga mig i soffan och sura (tycka synd om mig själv), plockade jag lite, körde igång en tvättmaskin, bytte om och gick ut och hjälpte till på utsidan. Röjde lite allmänt i sådant som man borde gjort för längesedan man inte orkat ta tag i innan jag släppte mig själv inpå Oo för att hjälpa honom. Skruvade trall och... skruvade trall. Sedan var det bättre igen.

Det tar sig runt "rutan" utanför dörren, och vi är riktigt nöjda med hur det ser ut! Himla bra idé att inte bara låta trallen gå rakt upp och ner. Det extra arbetet med rutan var definitivt värt det!


De två övre, samt bilden till höger är tagna utan blixt och högre (lägre?) ISO-tal istället, medan den nedre är tagen med blixt i auto-läget. Rejäl skillnad! Det gäller bara att man själv och motiven står stilla när man kör på den längre slutartiden(?). :o)
Nej, jag har nog fortfarande inte riktigt fattat det där med skillnaden på bländartid och slutartid. Vet bara att jag ställer kameran på "AV" där jag kan justera ISO...


Kommentarer
Postat av: Anna

Här har du en riktigt bra sida för att testa olika inställningar.



http://www.kamerasimulator.se/swe/?page_id=2



Jag kör antingen på auto eller så ändrar jag bara slutartiden alternativt bara bländarenn. Testa förändra slutartiden genom att ta bild på något som rör sig. En tvättmaskin eller en eld är kul. :o)



Tycker också att det ger det mer liv i altanen när man inte bara kör fram och tillbaka med trallen. Men det kräver lite mer jobb att ha vinklar här och där. :o)

2010-08-06 @ 09:40:06
Postat av: Jenny

Surströmming, mums! På tunnbröd med färsk potatis, hackad gul lök och en klick gräddfil...Ahhhh...det vattnas i munnen!!

2010-08-06 @ 15:00:40
Postat av: Linda

Anna: Tackar! Den sidan verkar ju himla bra! Kanske så till och med jag fattar lite! :o)



Jenny: Hm...njae Xo) Jag föredrar helt klart den andra norrländska delikatessen PITEPALT! :oD

2010-08-06 @ 16:09:43
Postat av: Elin

Tack Anna för tipset!



Fick lite tips på semestern nu om man har kamerab på AV läget och hur man kan ställa in... kan försöka förklara imorrn!



Noel får nog ha med sig en sådan burk till imorrn! Ska leta upp en ;)

2010-08-06 @ 21:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0