Lördagskvällen

Jag vet inte om det är för att vädret varit mindre bra på sistone, eller att jag börjat jobba igen. Kanske en kombination av dom båda som gjort att jag fått inställningen att sommaren var slut och hösten i antågande. Igår kändes det nämligen lite konstigt att klä sig i sommarlätta kläder för att åka in till stan. Rätt trevligt var det i varje fall, och vi började med ett besök på Götheborg där doften av tjära och gediget trä lät oss få in stämningen av hur det en gång kan ha varit. Ett imponerande byggnadsverk!









När vi klev av var det lagom till ett spöstraff skulle utdelas enligt dåtidens regler. Vi hade bara ingen aning om att Milhouse (från Simpsons) skulle vara på plats! :o)
 
Det närliggande "Bamboo" blev nästa stopp, och på vägen över fick vi passera "Rosa steget", promenad för bröstcancer. Fashinerande att se de rosa tröjorna på låång rad!
"Bamboo" erbjuder Mongolian barbeque, så det fick det förstås bli! Mycket mat med glass efteråt och min mage putade ännu mera! Fast jag undrar om jag inte fick hård konkurrens av Oo som proppade i sig två gigantiska tallrikar! Längesedan jag såg honom äta så mycket! Xo)

Alla gäster får med sig en liten present när de går!



Rultande rörde vi oss sedan in mot centrum där Kulturkalaset och det fina vädret lockat mycket folk. Vi plockade fram gps:en och kikade om några närliggande fanns som Oo inte redan lagt vantarna på. Jodå, kring Odinsplatsen fanns allt några, men orkade vi gå? Njae, men kolla vad som nu finns i stan! "Styr & Ställ"! Hyrcyklar utplacerade på små självservicestationer i och omkring centrala stan, hur smidigt som helst!


2500 spänn per cykel måste man ha i deposition och så antingen tredagarsabonnemang eller ett långtidsabonnemang som man  tecknar via Internet. Vi tog tredagars där man debiteras efter tid man använder cykeln. 40 spänn totalt per cykel blev det när vi slutligen en och en halv timme senare lämnade tillbaka dom på en annan station. De väckte viss uppmärksamhet kan jag säga och intresset verkade enormt! Nästan på varenda station vi passerade stod folk och läste på "hyrstolpen" och några hojtade "-Var fick ni tag på dom!?" medan andra frågade om de var bra. Jättemånga tittade och kommenterade typ "där är ju de där nya lånecyklarna!" Helbra grej som stan fixat måste jag säga!
Så tack vare cyklarna kunde vi logga mycket fler cacher än vi annars skulle ha orkat. Avslutade vid Lilla bommen för en cache och promenad genom festivalområdet. På vägen passerade vi Ostindiefararen igen och något var på gång av folksamlingen att döma. Ett "sjöslag" skulle äga rum! Vi slog oss ned och vilken perfekt timing! Götheborg bogserades ut i hamnen och fyra "Danska" regatter kom utifrån för att anfalla.
Jösses vad det dånade! :o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0